Την σειρά MegaFactories του National Geographic είμαι σίγουρος ότι την ξέρεις.  Τελευταίο επεισόδιο του ήταν το πως η Koenigsegg κατασκευάζει την Agera στο εργοστάσιο της στην Σουηδία. Η παραγωγή της ακολουθεί 7 σταθμούς που εξηγείται αναλυτικά στα 3 video που ακολουθούν. Είναι από τα λίγα video, όπως αυτά με το πως κατασκευάζεται η Bugatti Veyron, που πραγματικά αξίζει να τα δεις μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δεν αναφέρει μόνο το πως κατασκευάζεται το supercar αλλά εξηγεί πως η φίρμα έφτασε εκεί που έχει φτάσει. Οι άνθρωποι της Koenigsegg μιλάνε για την φωτιά που είχε πάρει το πρώτο εργοστάσιο της εταιρίας το 2003 και το γιατί παίρνει 2 βδομάδες στους μηχανικούς για να κατασκευάσουν έναν μόνο κινητήρα.

 

[Πηγή: YouTube]

 • EricPrydz

  Φανταστικο ντοκιμαντερ. η ζωη του κριστιαν μοιαζει με παραμυθι.. αλλα εχω μια απορια. ειναι δυνατον να κατασκευαζει μονος του ολοκληρο το αυτοκινητο?? ο κινητηρας ειναι δικος του, το σασι επισης,. δεν δανειζεται απο κανεναν τιποτα..

  • νομίζω πως όχι! όλα τα κάνουν μόνοι τους!

 • bandy

  thank you ab.i adore this car.

 • georgeiapwnas

  αυτο το αμαξι και γενικα αυτη την αιτερια την αγαπαω το κανουν με μερακι και αγαπη δεν ειναι αρπα κολα το γουσταρουν για αυτο πανε και μπροστα…μπραβο πολυ ωραιο βιντεο…

 • dakis1991

  Πολυ καλο το αρθρο απιθανο βιντεο keep going autoblogger :)