Mercedes SLK55 AMG στη Φρακφούρτη, με νέο ατμοσφαιρικό V8 5.5-λίτρων κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Η AMG έκδοση της νέας Mercede SLK θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη και σύμφωνα με το Autocar θα φορά τον νέο V8 ατμοσφαιρικό 5.5-λίτρων κινητήρα. Η χωριτικότητα του θα ανέρχεται στα 5.461 cc και θα βασίζεται στον twin-turbo V8 5.5-λίτρων που έχει τοποθετηθεί στα CL63, S63, CLS63 και E63 AMG.

Ο κινητήρας θα είναι από αλουμίνιο, θα ζυγίζει 187 κιλά και θα αποδίδει 420 άλογα με 539 Nm ροπής. Θα εκπέμπει 199 γρ/χλμ CO2 και θα διαθέτει ένα σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων ώστε να μειωθεί η κατανάλωση.

Η νέα SLK55 AMG θα διαθέτει ένα νέο σύστημα εξάτμισης, το οποίο κάτω από τις 2.00 σ.α.λ θα είναι πολύ πολιτισμένο σε ότι αφορά την παραγωγή ήχου, αλλά μόλις ο οδηγός θα βυθίζει το δεξί του πόδι του στο πάτωμα, τότε η SLK55 θα βρυχάται δυνατά.

Τέλος η Mercedes θα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη και την πετρελαιοκίνητη έκδοση της SLK. Για πρώτη φορά μπαίνει πετρελαιοκινητήρας στην SLK, με τη SLK250 CDI να αποδίδει 201 άλογα.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...