Την ολοκαίνουργια S63 AMG παρουσίασε η Mercedes-Benz η οποία εφοδιάζεται με τον V8 bi-turbo κινητήρα 5.5 λίτρων απόδοσης 544 ίππων με 80 κιλά ροπή. Για τους ανήσυχους οδηγούς η Mercedes διαθέτει το πακέτο “AMG Performance Package” μέσω του οποίου η ιπποδύναμη ανεβαίνει στα 571 άλογα με την ροπή να εκτοξεύεται στα 90 κιλά. Στην πρώτη περίπτωση τα 0-100 χλμ/έρχονται σε 4.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Στην έκδοση με τα 571 άλογα τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 4.4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται και εδώ ηλεκτρονικά στα 300 χλμ/ώρα. Και στις δύο περιπτώσεις μοναδικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι το 7-τάχυτο αυτόματο Speedshift MCT.

Με βασικό motto πλέον την οικονομία καυσίμου και τις λιγότερες εκπομπές CO2, η Mercedes ακολουθεί και στις AMG εκδόσεις την αρχή του downgrade στην χωρητικότητα των κινητήρων της χωρίς ωστόσο να υπολείπονται σε δύναμη. Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο το οποίο φορούσε τον ατμοσφαιρικό V8 6.3 λίτρων, το νέο μοντέλο διαθέτει σύστημα start/stop και Controlled Efficiency το οποίο στο eco-mode ξεκινά το αυτοκίνητο με δεύτερη ταχύτητα και κάνει όσο ποιο γρήγορα μπορεί τις αλλαγές των ταχυτήτων κρατώντας την μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο για όσο περισσότερο μπορεί. Όλα τα παραπάνω έχουν φέρει μείωση στην κατανάλωση του καυσίμου κατά 25% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο αφού ο νέος κινητήρας χρειάζεται μόλις 10.5 λίτρα βενζίνης /100 χλμ.

Η S 63 AMG τεχνολογικά διαθέτει πάμπολλα συστήματα που θα κάνουν την ζωή των επιβατών του πολύ ποιο εύκολη και ευχάριστη. Active Lane Keeping, Blind Spot Assistance, Torque Vector,Active Body Control, Direct Steer είναι μερικά από τα συστήματα αυτά. Το αυτοκίνητο στο στάνταρ εξοπλισμό διαθέτει 19″ ζάντες αλουμινίου της AMG σε χρώμα “titanium gray”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων με την μεγάλη οθόνη LCD στο κέντρο και τα ηχεία της Bang & Olufsen να κλέβουν τις εντυπώσεις. Οι πωλήσεις της S63 AMG θα ξεκινήσουν τον Σεπτέβριο με αρχική τιμή της €143.752 στην Γερμανία (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 19%). Videos, φωτογραφίες και ένα λεπτομερέστατο δελτίο τύπου στη συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Y8TMcaH0y1E

httpvh://www.youtube.com/watch?v=bvquWkPLB74

httpvh://www.youtube.com/watch?v=3LRQJozbjQ0

httpvh://www.youtube.com/watch?v=svs9n8QcQ1o

[Πηγή: Mercedes – Benz]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)