Ετοιμάζεται το νέο Smart Roadster, ντεμπούτο μέσα στο 2012

Σχετικά άρθρα

Επιτέλους είναι γεγονός! Το νέο Smart Roadster, σύμφωνα με το Auto Express, θα κυκλοφορήσει στους δρόμους μέσα στο 2012 και για ακόμη μια φορά, θα φέρει επανάσταση στον κόσμο της αυτοκίνησης! Εξωτερικά, είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος ότι έχει έναν κομψό σχεδιασμό fashionist που θα συνδυαστεί γρήγορα με το αστικό τοπίο. Το νέο Smart Roadster ετοιμάζεται να χτυπήσει τις εκθέσεις τον επόμενο χρόνο, χρησιμοποιώντας για την κίνηση των τροχών ένα νέο σύστημα τετρακίνησης, ναι τετρακίνησης καλά διάβασες. Ο κατασκευαστής στην προσπάθεια του, το Soft – Roader, να ανταγωνιστεί το Mini Countryman, έκρινε απαραίτητο η μετάδοση να γίνεται και στους τέσσερις τροχούς.

Το νέο Smart Roaster φαίνεται να είναι εμπνευσμένο από το Forspeed concept, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο και παραμένει πιστό στην σχεδίαση του πρωτότυπου μοντέλου του 2003 με το ιδιαίτερο και διακριτικό προφίλ του, ενώ ακολουθεί τις γραμμές του μέλλοντος, έχοντας ένα ακόμη πιο σύγχρονο στυλ με τις ανάγλυφες πλευρές του. Το μοντέλο διατηρεί το σήμα κατατεθέν του δίχρωμου σχήματος, κάνοντας ευδιάκριτο τον κεντρικό κλωβό ασφαλείας.

Οι πιθανότητες η νέα τετρακίνηση να βασίζεται στην πλατφόρμα της B-Class της Mercedes, είναι ελάχιστες. Παρόλ’ αυτά, μέσα από την συμφωνία μεταξύ Daimler και Renault-Nissan, δόθηκε το πράσινο φως για την κοινή παραγωγή της πισωκίνητης πλατφόρμας που θα μοιράζεται η επόμενη γενιά Fortwo και Renault Twingo.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα για το τι θα κρύβεται κάτω από το καπό του νέου Roadster, δεδομένου ότι η προηγούμενη γενιά χρησιμοποιούσε έναν τρικύλινδρο turbo κινητήρα απόδοσης 61 ή 82 ίππων, η δεύτερη γενιά, δεν μπορεί να εφοδιάζεται με τίποτε άλλο από έναν καλύτερο! Αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα επανασχεδίασης του Smart Roadster για μια νέα επιστροφή. Υπήρξε άλλη μια το 2006 από μια ομάδα σχεδίασης που ονομάζεται Project Kimber, η οποία ευελπιστούσε να προωθήσει στην αγορά αναθεωρημένες εκδόσεις του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας το σήμα AC Ace. Η παραγωγή ήταν προγραμματισμένη για το 2007, αλλά δυστυχώς η ιδέα εγκαταλείφθηκε.

Η ιδιαίτερη εμφάνιση του απερχόμενου μοντέλου το έκανε πολύ αγαπητό στον κόσμο. Θα συνεχίσει αυτή την παράδοση το νέο Roadster; Θα βάλει τα γυαλιά γι’ άλλη μια φορά σε όλους αυτούς που δεν πίστευαν στην εμπορική του επιτυχία; Ας περιμένουμε ελπίζοντας για το καλύτερο αποτέλεσμα.

[Πηγή: Auto Express]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...