Τον περασμένο Απρίλιο είχαμε διαβάσει ότι η Land Rover ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του Defender αλλά σύμφωνα με το Auto Express η Land Rover ακόμη το σκέφτεται.

Οι Άγγλοι δεν φαίνεται να έχουν ένα ξεκάθαρο πλάνο σχετικά με το Defender. Ο Colin Green, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Land Rover δήλωσε:

Αν κάνουμε κάτι λάθος, τότε θα χαλάσουμε τη φήμη ενός από τα μεγαλύτερα εικονικά αυτοκίνητα της εταιρίας μας, και αυτό από μόνο του είναι μια τεράστια ευθύνη.

Το νέο Defender – αν υπάρξει – θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μετά το 2016, αφού το τωρινό μοντέλο έχει νέους κινητήρες οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές του Euro 5. Από το 2016 και μετά, η Land Rover θα έχει δύο επιλογές. Είτε να του βάλει νέους καθαρότερους κινητήρες είτε να δημιουργήσει τον αντικαταστάτη του, το οποίο θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα των LR4 και Range Rover Sport, αυξάνοντας όμως έτσι το κόστος.

H Land Rover αφήνει πάντως τελευταία επιλογή να σταματήσει το Defender και έτσι όπως και να έχει, το μοντέλο θα συνεχίσει την πορεία του.

[Πηγή: Auto Express]

 • το καλύτερο off-road όλων των εποχών….

  • τι wragler και ti g-class.. αυτό είναι θηρίο

 • LJ

  Κλασσικοι Αγγλοι επειδη φοβουνται μην χαλασουν το διαχρονικο τους δημιουργημα(ο Clarkson το κραζει) δεν το αλλαζουν ποτε.Το Mini 40 χρονια το κρατησαν ιδιο(μεχρι που το πηρε η BMW) στο Defender θα κολλησουν?!

  • φιλε LJ ότι κ να πέτυχε η BMW με την αναβίωση του Mini κανεις δε θα ξεχάσει το πρωωτότυπο…κ εδώ που τα λέμε απο ένα αυτοκίνητο που ήταν για τους πολλούς έχει γίνει fashion item…
   κάτι τετοιο δε χωράει στο Defender…είναι θρύλος κ πρεπει να παραμείνει!

  • +φωνω!!!