Pirelli: Δε θα χρησιμοποιήσουμε ξανά τη σκληρή γόμα

Σχετικά άρθρα

Η σκληρή γόμα της Pirelli είναι η πιο μισητή για τις ομάδες και τους οδηγούς. Το κράτημα που… δεν προσφέρει δεν αρέσει στους πιλότους, με αποτέλεσμα να τη χρησιμοποιούν μόνο λόγω του κανονισμού που κάνει λόγο για υποχρεωτική χρήση και των δύο γομών σε περίπτωση που δεν τοποθετηθούν ενδιάμεσα ή βρόχινα ελαστικά σε έναν αγώνα.

Βλέποντας τη στρατηγική των ομάδων και ακούγοντας τις απόψεις των οδηγών, η Pirelli αποφάσισε να μην ξαναχρησιμοποιήσει τη σκληρότερη από τις 4 διαθέσιμες γόμες των ελαστικών της. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας, Paul Hembery, δηλώνει ότι:

Δε νομίζω ότι θα δούμε τη σκληρή γόμα ξανά. Νομίζω ότι είναι υπερβολικά σκληρή και ότι η μέση γόμα είναι αρκετά καλή για τις επιθετικές πίστες που έρχονται. Έτσι, δε νομίζω ότι θα καταφύγουμε στη σκληρή γόμα.

Ο Βρετανός τόνισε πως είναι πολύ πιθανόν να δούμε το 2012 τη μέση γόμα στη θέση της σκληρής και μια νέα γόμα, η οποία θα είναι ανάμεσα στη σημερινή μαλακή και μέση.

Μάλλον την επόμενη σεζόν η μέση θα γίνει η σκληρή. Πιθανόν να δημιουργήσουμε μία ανάμεσα στη σημερινή μαλακή και μέση. Θέλουμε να διατηρήσουμε τη διαφορά μεταξύ τους στο ένα δευτερόλεπτο. Η διαφορά μεταξύ της πολύ μαλακής και της μαλακής είναι σωστή, για να είμαι ειλικρινής, επειδή έχεις ένα δευτερόλεπτο πλεονέκτημα σε ταχύτητα, αλλά έχεις ξεκάθαρη φθορά και περιορισμό στη χρήση. Αν μπορούσαμε τώρα να κατασκευάσουμε μια νέα μέση και μια νέα σκληρή γόμα, θα ήμασταν καλά.

Από τις κορυφαίες ομάδες, το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις σκληρότερες γόμες το έχει η Ferrari, αλλά ο Hembery τονίζει πως αυτές οι αλλαγές δεν γίνονται για να βοηθήσουν την ομάδα του Maranello.

Όχι. Υπάρχουν κάποιες γόμες που ταιριάζουν καλύτερα σε κάποιους, σε άλλες περιπτώσεις εξαρτάται από τον καιρό και την πίστα. Είναι πολύ δύσκολο να το γενικεύσουμε.


[Πηγή: TheF1Times | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα