Νέες πληροφορίες σχετικά με το νέο Audi Q7 έρχονται στο φως. Σύμφωνα με το περιοδικό Car, η επόμενη γενιά του γερμανικού SUV θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2014. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση του βάρους κατά 300 κιλά, καθώς θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Επίσης, λέγεται ότι θα υπάρχουν και υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει ένα 2.0-λιτρο βενζινοκινητήρα TFSI απόδοσης 217 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 99 ίππων.

Εκτός από το Q7, αναφορά γίνεται και σε άλλα μοντέλα της σειρά Q. Το Q6, το οποίο θα κατασκευαστεί για να ανταγωνιστεί το πολύ επιτυχημένο X6 της BMW, είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστεί στα τέλη του 2016, λίγο μετά την αποκάλυψη της δεύτερης γενιάς Q5, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του ίδιου έτους. Αυτό γίνεται διότι οι Γερμανοί θέλουν να έχουν περισσότερο χρόνο για να δουλέψουν πάνω στον ανταγωνιστή της X6.

Το νέο Q6 θα βγει στην αγορά με έναν 2.0-λιτρο TSI απόδοσης 220 ίππων καθώς και τον 3.0-λιτρο V6 TSI, ο οποίος θα αποδίδει 304 ίππους με 400 Nm ροπής. Αφού θα είναι ανταγωνιστής της X6, είναι πιθανόν να δούμε RS έκδοση για να τεθεί απέναντι και στην X6 M.

[Πηγή: Car]