Μειωμένοι χρόνοι αναμονής για τους Γερμανούς αγοράστες

Σχετικά άρθρα

Τελευταίες μετρήσεις, σύμφωνα με το CAR Institute του Πανεπιστημίου του Duisburg-Essen, έδειξαν ότι τον Ιούλιο ο μέσος χρόνος αναμονής για ένα καινούριο αμάξι στη Γερμανία ήταν 3.6 μήνες όταν ο αντίστοιχος προηγούμενος ήταν 3.8 μήνες.

Συγκεκριμένα για ένα Audi οι αγοραστές θα πρέπει να περιμένουν κατά μέσο όρο 4.9 μήνες ενώ για ένα VW 5.2 μήνες. Οι αριθμοί αυτοί είναι αντίστοιχα μεγάλοι και για εισαγόμενες μάρκες. Επί παραδείγματι για την ΚΙΑ είναι 4.9 μήνες και για την Hyundai 5.3 μήνες.

Οι αριθμοί γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι όταν το αυτοκίνητο είναι ένα SUV με μέσο γενικό χρόνο 5.4 μήνες! Επιγραμματικά αναφέρω ότι το VW Tiguan θέλει περίπου 7.1 μήνες για να πάρει τα κλειδιά του ο νέος του ιδιοκτήτης, 7 μήνες για ένα Audi Q5, και 6.5 μήνες για μια BMW X3. Το Hyundai ix35 από την άλλη έχει τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής που φτάνει τους 10 μήνες.

Ο λόγος που στη Γερμανία και γενικά σε όλη την Ευρώπη ο χρόνος παραλαβής είναι μεγάλος, είναι γιατί τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κάθε αγοραστή.

[Πηγή: Auto, Motor und Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...