Πληροφορίες για το Audi A4 2014, plug-in υβριδικό και με σύστημα e-Quattro

Σχετικά άρθρα

Η νέα γενιά του του Audi A4 (B9) ετοιμάζεται σιγά σιγά από τους Γερμανούς – αφού αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή είτε το 2013 είτε το 2014 – και το Γερμανικό AutoBild αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω στην νέα πλατφόρμα MLB Evo. Η πλατφόρμα θα κάνει το αυτοκίνητο να ζυγίζει από 120 έως 150 κιλά λιγότερο σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, παρότι το νέο A4 θα μεγαλώσει σε διαστάσεις ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τη νέα Σειρά 3 η οποία έχει μεγαλώσει και αυτή.

Μηχανικά αναμένεται να φορά TFSI και TDI κινητήρες με τους μεν βενζινοκινητήρες να αποδίδουν από 150 έως 350 άλογα και με τους πετρελαιοκινητήρες να αποδίδουν από 150 έως 300 άλογα αντίστοιχα. Για να βελτιωθεί η κατανάλωση και να μειωθούν οι εκπομπές CO2, το νέο Α4 θα εξοπλίζεται με σύστημα Start/Stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα καθώς και με ένα θερμικό σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Φυσικά θα υπάρχει και υβριδική plug-in έκδοση η οποία θα φορά στον πίσω άξονα έναν ηλεκτροκινητήρα που θα δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να μπορεί να διανύσει μια απόσταση μεταξύ 30 έως 60 χλμ αποκλειστικά με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με το e-Quattro, ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης στο οποίο οι άξονες μετάδοσης δεν θα συνδέονται μηχανικά. Τέλος αναμένεται ότι θα υπάρχει και έκδοση υγραερίου (CNG) το οποίο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία του e-gas project της Audi.

[Πηγή: Autobild]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...