Το 2009 η Suzuki και η VW υπόγραψαν μια κοινή συμφωνία με την VW να αγοράζει το 19.9% της Suzuki αλλά οι δύο πλευρές φαίνεται ότι εννοούν διαφορετικά την έννοια συνεργασία. Έτσι δεν άργησαν να εμφανιστούν τα μαύρα σύννεφα μεταξύ τους και μια τελευταία αναφορά να αναφέρει ότι η Suzuki θέλει πλέον να συνεργαστεί με την Fiat.

Η Suzuki έχει αυτή τη στιγμή συμφωνία με τους Ιταλούς αφού το SX4 πωλείται και με τα σήματα της Fiat ως Sedici στην Ευρώπη. Οι Ιάπωνες φαίνεται ότι επιθυμούν να προεκτείνουν την συνεργασία αυτή αλλά η Fiat από την μεριά της δεν δείχνει πρόθυμη αυτό το καιρό να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Θα αναρωτιέσαι γιατί η Suzuki θέλει να φύγει από την Volkswagen; Η εταιρία του Osamu Suzuki θέλει εδώ και καιρό να μπει στα εργοστάσια συναρμολόγησης της VW στη Βόρειο Αμερική αλλά αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Η Volkswagen από την άλλη θέλει ένα κομμάτι της αγοράς της Ινδίας, εκεί όπου η Suzuki έχει τεράστιες πωλήσεις χάρη στη συνεργασία της με την Maruti. Φαίνεται ότι και οι δύο μεριές ήθελαν παραπάνω από την μεταξύ τους συμφωνία αλλά για κάποιο λόγο που δεν θα μάθουμε ποτέ, αυτό δεν έγινε πραγματικότητα. Για να δούμε τελικά που θα καταλήξει η συμφωνία αυτή και αν τελικά η συνεργασία των δύο εταιριών ναυαγήσει.

[Πηγή: MotorTrend]