Ο γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ADAC Rallye Deutschland,  ολοκληρώθηκε στην ιστορική πόλη του Τρίερ νωρίτερα σήμερα.Ο οδηγός του Citroen DS3 WRC, Sebastian Ogier και ο συνοδηγός του Julien Ingrassia άρχισαν την Κυριακή τα πέντε στάδια με ένα πλεονέκτημα των 1m11.3s από συμπαίκτη του Sebastien Loeb, ο οποίος έχασε θέσεις όταν κλάταρε το λάστιχό του σε έναν απο τους τελικούς γύρους του Σαββάτου.

Ο θρίαμβος του Ogier τον φέρνει στη δεύτερη θέση στην κατάταξη των οδηγών, 25 βαθμούς πίσω από τον Loeb, με τέσσερις γύρους σε αυτή τη σεζόν WRC να απομένουν.

Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, η Citroen, η οποία έχει κερδίσει τους τελευταίους οκτώ γύρους το 2011, είναι πλέον 89 βαθμούς μακριά από τη Ford. Επίσης, είναι μπροστά από τη Μπλε Οβάλ στον κατάλογο των περισσοτέρων νικών σε αγώνες WRC με 78 νίκες.

Ο Loeb δεν είχε ηττηθεί ποτέ στη Γερμανία από την είσοδο της χώρας στην παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2002.

Ο Mikko Hirvonen ήταν ο οδηγός της Ford στην τέταρτη θέση του Fiesta RS WRC.

Ο Ogier δήλωσε:.

Μαθηματικά το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και μπορώ να πιστεύω ότι έχω μια ευκαιρία. Εφ ‘όσον υπάρχει μια πιθανότητα τότε εγώ θα προσπαθήσω.

Ο Loeb δήλωσε:

Σίγουρα μου αρέσει να κερδίζω στη Γερμανία, αλλά δεν μπορώ να είμαι τέλειος κάθε χρόνο και κάθε χρόνο λέω ότι μια μέρα δε θα είμαι τόσο τυχερός. Ήμουν άτυχος, αλλά χθες έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.

Ο Kimi Raikkonen τερμάτισε έκτος στο ICE του 1 Racing Citroen.

Έκανα πάρα πολλά λάθη και δεν είχα το αυτοκίνητο που θα ήθελα.

[Πηγή: WRC]