Απρόβλεπτο Βελγικό GP περιμένει η Pirelli

Σχετικά άρθρα

Ο αγώνας στο Spa είναι από μόνος του απρόβλεπτος, αλλά μπορεί να γίνει ακόμα πιο συναρπαστικός χάρη στα ελαστικά της Pirelli. Η ιταλική εταιρεία θα έχει μαζί της τη μαλακή και τη μέση γόμα, για τις οποίες δεν έχει πολλά δεδομένα για μία πίστα σαν το Spa. Ο Paul Hembery, αγωνιστικός διευθυντή της Pirelli, δηλώνει για το Βελγικό Grand Prix:

Το Spa-Francorchamps είναι ένα από τα θρυλικά ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία έχει γίνει μια πραγματική εικόνα για τη σεζόν της Formula 1. Για άλλη μια φορά προμηθεύουμε ελαστικά που είναι σε θέση να απορροφήσουν τις τεράστιες δυνάμεις που δέχονται συνεχώς, αλλά και να δώσουν τη μέγιστη απόδοση με απόλυτη ασφάλεια. Το Spa είναι από τις πιο απρόβλεπτες πίστες της χρονιάς, και δεδομένου ότι δεν έχουμε ξανακάνει δοκιμές εδώ, έχουμε πολύ λίγα δεδομένα.

Απ’ όσα έχουμε δει στο παρελθόν, στη Βαλένθια και το Nürburgring ειδικά, είμαστε βέβαιοι πως ο συνδυασμός της μέσης και της μαλακής γόμας θα δώσει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την αντοχή, και οι οδηγοί θα μπορέσουν να δείξουν όλο τους το ταλέντο. Είναι ένας αγώνας που επιβραβεύει τη γενναία προσπέραση, πράγμα που συμφωνεί με τη φιλοσοφία των ελαστικών μας.

Ο καιρός στο Βέλγιο θα είναι, όπως πάντα, ένα ερωτηματικό, αλλά με τόσους υγρούς αγώνες στο παρελθόν, είναι ένας τομέας που σίγουρα κερδίσαμε σε εμπειρία πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε!


[Πηγή: Pirelli | Photo Copyright: Julian Finney/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...