Μπορεί οι ομάδες να είχαν 4 εβδομάδες κενό για το Βελγικό Grand Prix, ωστόσο, λόγω κανονισμών, τα εργοστάσια έμειναν κλειστά για δύο εβδομάδες. Η ιδιαίτερη φύση του Spa αναγκάζει τις ομάδες να διαφοροποιήσουν τα μονοθέσιά τους και να έχουν εξαρτήματα που θα χαμηλώσουν τα επίπεδα κάθετης δύναμης. Μία από αυτές είναι και η Ferrari, η οποία, σύμφωνα με τον Fernando Alonso, θα έχει κάποιες αναβαθμίσεις, ελπίζοντας ότι θα αυξήσουν την ταχύτητα της 150° Italia, η οποία έχασε λίγο έδαφος στο Ουγγρικό Grand Prix.

Δεν μπορώ να περιμένω να πάω πίσω στην πίστα και να συνεχίσω αυτή τη διαδρομή των θετικών αποτελεσμάτων, η οποία ξεκινά από τη Βαλένθια. Θα έχουμε μερικά νέα εξαρτήματα για την 150° Italia, τα οποία ελπίζουμε να βελτιώσουν λίγο την απόδοσή μας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η κατάσταση στο πρωτάθλημα είναι αυτή που είναι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε πετάξει λευκή πετσέτα. Πρέπει πάντα να προσπαθείς να κερδίζεις κάθε αγώνα και, όπως έχω πει εδώ και αρκετό καιρό, θα κάνουμε στο τέλος τα μαθηματικά.

Αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Stefano και θα μπορούσα να πω ότι έχει πολύ μεγάλο κίνητρο. Θα είναι σημαντικό να πετύχουμε κάποια καλά αποτελέσματα, διότι η ομάδα έχει προσπαθήσει πολύ μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα. Όλα τα παιδιά και οι οπαδοί μας το αξίζουν.

Ο “El Nano” αναφέρθηκε και στον Michael Schumacher και τα 20 χρόνια παρουσίας στη Formula 1 που κλείνει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο για έναν οδηγό ο οποίος έπαιξε το ρόλο του στην ιστορία της Formula 1 και της Ferrari, τον Michael Schumacher. Δεν είναι για μένα να πω ότι είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών, ως συνήθως, είναι οι αριθμοί που μιλάνε. 7 παγκόσμια πρωταθλήματα, 91 νίκες, αυτά είναι απίστευτα ρεκόρ. Εκτιμώ πολύ τον Michael και είναι τιμή μου που αγωνίστηκα μαζί του. Από την πλευρά μου, θέλω να αρπάξω την ευκαιρία για να του στείλω της καλύτερες ευχές γι’ αυτό το απίστευτο ορόσημο. 20 χρόνια είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό επίτευγμα.


[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]