Ο Mark Webber θα συνεχίσει να οδηγεί για λογαριασμό της Red Bull Racing και το 2012, καθώς η αυστριακή ομάδα ανακοίνωσε πως οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου τους. Ο Αυστραλός έγινε “ταύρος” το 2007, όταν από τη Williams πήγε στους Αυστριακούς, ακολουθώντας το παράδειγμα του Adrian Newey, καθώς κι αυτός βρίσκεται από τότε στην ομάδα. Για την ανανέωση του συμβολαίου, του ο Webber δήλωσε:

Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην κορυφή της Formula 1, έτσι δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ για να παραμείνω στη Red Bull Racing άλλη μία χρονιά. Το κίνητρό μου για να πετύχω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, τόσο για τον εαυτό μου όσο και για την ομάδα, είναι ακόμα υψηλό. Στα τελευταία 5 χρόνια, έχουμε δουλέψει σκληρά και αποδείξαμε ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, το οποίο μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να πάω τον εαυτό μου και το μονοθέσιο στο ξανά σε κάθε αγώνα και το 2012.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Christian Horner, πρόσθεσε από την πλευρά του:

Όταν καθίσαμε και ξεκινήσαμε να συζητάμε για το 2012, ήταν προφανές ότι ο Mark και η ομάδα ήθελαν να συνεχίσουν την επιτυχημένη μας σχέση. Αυτό σημαίνει ότι η επέκταση της συμφωνίας μας ήταν πολύ απλή. Ο Mark γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, καθώς είναι μαζί μας από το 2007, και τα κίνητρά του, η φυσική του κατάσταση και η αφοσίωσή του είναι εκεί που ήταν πάντα. Οι Mark Webber και Sebastian Vettel αποτελούν ένα πολύ δυνατό δίδυμο, πιέζουν ο ένας τον άλλον και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που το δίδυμο αυτό θα παραμείνει αμετάβλητο για 4η σεζόν.


[Πηγή: Red Bull Racing | Photo Copyright: Red Bull Racing/Vladimir Rys/Getty Images]