Alonso: Ο Schumacher είναι ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία της F1!

Σχετικά άρθρα

Michael Schumacher και Fernando Alonso, δύο πολύ μεγάλοι οδηγοί. Ο ένας αναγνωρίζει τις ικανότητες του άλλου, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παλέψει τροχό με τροχό. Παλαιότερα, ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, είχε δηλώσει πως θεωρεί τον Schumacher τον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών. Σειρά παίρνει ο Alonso, αλλά πριν δεις τι δήλωσε για τον Γερμανό, δες τι άλλο δήλωσε:

Ξεκίνησε, φυσικά, με την ομάδα του, την οποία ύμνησε γι’ άλλη μια φορά.

Για μένα, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα που μπορώ να οδηγήσω γι’ αυτή την ομάδα, η παράδοση, η ιστορία είναι μοναδική, αν δεν έχεις οδηγήσει για τη Ferrari, η καριέρα σου δεν είναι πλήρης.

Για την κυρίαρχη ομάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια, Red Bull Racing, υπογραμμίζει ότι εκτός από τον Adrian Newey, υπάρχουν και άλλοι ικανοί σχεδιαστές.

Έχουν ερμηνεύσει τους κανονισμούς καλύτερα από εμάς, κατασκεύασαν ένα εξαιρετικό μονοθέσιο. Φυσικά, το “κλειδί” είναι ο Adrian Newey, αλλά έχει πίσω του μια δυνατή ομάδα σχεδιασμού. Η Ferrari προσελκύει πολλά άτομα, οδηγούς και σχεδιαστές. Αν θέλει να έρθει, μετά χαράς θα οδηγούσα το μονοθέσιό του, αλλά δε θα άφηνα τη Ferrari για να οδηγήσω κάποιο δικό του αυτοκίνητο.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής συνέχισε την αναφορά του στη Red Bull, αλλά όχι στην ομάδα. Στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Sebastian Vettel.

Ο Sebastian Vettel είναι ένας εξαιρετικός Πρωταθλητής, ο οποίος είναι έτοιμος να κερδίσει το δεύτερό του πρωτάθλημα. Έχει πολύ ταλέντο και την ικανότητα να αντέχει στην πίεση. Έχει εξαιρετική ποιότητα και ταχύτητα. Ακόμα κι αν έχεις το καλύτερο μονοθέσιο, δε σημαίνει πως θα είσαι πάντα πρώτος. Πρέπει να είσαι σε θέση να πάρεις το μέγιστο από το αυτοκίνητο. Ο Sebastian μπορεί, χωρίς αμφιβολία.

Συνέχισε να μιλά για τους οδηγούς. Επόμενος είναι ο Nico Rosberg, για τον οποίο λέει ότι σίγουρα θα γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο Nico είναι ένας πολύ ταλαντούχος και γρήγορος οδηγός. Έχει αρκετή εμπειρία για να παλέψει για τον τίτλο. Αργά ή γρήγορα θα γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Με κολακευτικά λόγια μίλησε και για τον team-mate του, Felipe Massa, τον οποίο χαρακτήρισε έναν από τους καλύτερους που είχε στην καριέρα του.

Είμαστε πολύ κοντά μεταξύ μας. Συνήθως, είναι μόνο ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Είναι σίγουρα από τους καλύτερους team-mates που είχα ποτέ. Συνεργαζόμαστε καλά, αν και έχουμε εντελώς διαφορετικό στυλ οδήγησης. Εγώ στρίβω πολύ επιθετικά, ενώ εκείνος οδηγεί πολύ πιο ομαλά.

Η αναφορά τους οδηγούς κλείνει με τον Michael Schumacher. Τι λέει για τον 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή; Τα καλύτερα!

Για μένα, αυτός είναι και παραμένει ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία της Formula 1, γι’ αυτό αξίζει κάθε σεβασμό. Είμαι σίγουρος ότι ακόμα μπορεί να κερδίσει και να τα πάει καλύτερα.

Ο οδηγός που του στέρησε το πρωτάθλημα του 2010 είναι ο Vitaly Petrov. Βέβαια, αν περνούσε τον Ρώσο, καλούνταν να περάσει και τον ιδιαίτερα μαχητικό Nico Rosberg. Φυσικά, όπως έχουμε αναλύσει, η ίδια του η ομάδα του στέρησε σε μεγάλο ποσοστό τον τίτλο. Η εξαιρετική άμυνα του Petrov, ωστόσο, δεν επέτρεψε στον “El Nano” να προσπεράσει και να φτάσει πιο κοντά στον τρίτο του τίτλο. Παρόλα αυτά, τονίζει ότι δεν είναι θυμωμένος με τον οδηγό της Renault.

Δεν είμαι θυμωμένος μαζί του, αλλά η συμπεριφορά του δεν ήταν ιδιαίτερα έξυπνη. Δεν ήταν το γεγονός ότι ήταν τόσο σημαντικός αγώνας για μένα, αλλά το ότι αγωνίστηκε τόσο επιθετικά. Αλλά είναι η δουλειά του.

Είναι απογοητευτικό όταν έχεις έναν μεγάλο στόχο και σου ξεφεύγει από τα χέρια. Στηρίξαμε τόσα πολλά στον Mark Webber και δε δώσαμε πολλή προσοχή στον Sebastian Vettel. Όταν ο Webber ήρθε στα pits, τον ακολουθήσαμε, και ο Seb πρέπει να μας κορόιδεψε. Ο Webber κι εγώ κολλήσαμε στην κίνηση, έμεινε πολλούς γύρους με τα ελαστικά έξω, κέρδισε τον αγώνα και το πρωτάθλημα.

Ένας οδηγός με το ταλέντο, τις ικανότητες, την ευφυΐα και την εμπειρία του Ferni, θέλει να κέρδισε πολλούς τίτλος. Ο 30χρονος επισημαίνει ότι θέλει πολύ να κατακτήσει το τρίτο του πρωτάθλημα.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα, δε θα σταματήσω μέχρι να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Ferrari. Αν δεν το κάνω μέχρι το 2016, τότε θα μείνω σαν τον Michael, 20 χρόνια, μέχρι το 2021!

Για φέτος, έχουμε μεγάλη διαφορά, δεν είναι ρεαλιστική η πιθανότητα. Έτσι, πιστεύω μόνο αγώνα με τον αγώνα, αλλά όχι συνολικά στις βαθμολογίες. Θα στοιχημάτιζα υπέρ του Vettel, έτσι κι αλλιώς.


[Πηγή: AutoBild | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...