Το Toyota FT-86 θα είναι το απόλυτο αυτοκίνητο για τους οδηγούς

Σχετικά άρθρα

Έχουμε διαβάσει πάρα πολλά σχετικά με τα Toyobaru που ετοιμάζουν εδώ και χρόνια οι Ιάπωνες. Ο αρχιμηχανικός της Toyota, Tetsuya Tada σε πρόσφατη συνέντευξη στο The Truth About Cars δήλωσε ότι το FT-86 θα έχει την ίδια οδηγική αίσθηση και επαφή με τον δρόμο, με αυτή που προσφέρει το Nissan GT-R. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Τα δυνατά sport cars, χρησιμοποιούν αρκετά ηλεκτρονικά έτσι ώστε ο καθένας πλέον να μπορεί να τα οδηγήσει, αλλά εμείς αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε τον δρόμο αυτό. Από την πρώτη φορά που παρουσιάσαμε το πρωτότυπο, βασική μας ιδέα ήταν να κάνουμε τον οδηγό να βρεθεί ξανά πίσω από το τιμόνι, όπως γινόταν στα παλιά sport cars, μειώνοντας τα ηλεκτρονικά, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Επιπλέον δήλωσε ότι η ομάδα ανάπτυξης του αυτοκινήτου, έχει μιλήσει με οδηγούς, fans αλλά και κατόχους sport cars όλου του κόσμου, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θέλουν το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, αλλά ένα αυτοκίνητο που θα προσφέρει ξανά την παλιά “καθαρή” αίσθηση οδήγησης, απαλλαγμένη από τα ηλεκτρονικά.

Δεν ξέρω κατά πόσο η Toyota το έχει πετύχει, αλλά ο Tada ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του, λέγοντας ότι το FT-86 θα έχει το χαμηλότερο κέντρο βάρους οποιουδήποτε άλλου αυτοκινήτου παραγωγής που κυκλοφορεί αυτή τι στιγμή.

[Πηγή: The Truth About Cars]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr