Έχουμε διαβάσει πάρα πολλά σχετικά με τα Toyobaru που ετοιμάζουν εδώ και χρόνια οι Ιάπωνες. Ο αρχιμηχανικός της Toyota, Tetsuya Tada σε πρόσφατη συνέντευξη στο The Truth About Cars δήλωσε ότι το FT-86 θα έχει την ίδια οδηγική αίσθηση και επαφή με τον δρόμο, με αυτή που προσφέρει το Nissan GT-R. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Τα δυνατά sport cars, χρησιμοποιούν αρκετά ηλεκτρονικά έτσι ώστε ο καθένας πλέον να μπορεί να τα οδηγήσει, αλλά εμείς αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε τον δρόμο αυτό. Από την πρώτη φορά που παρουσιάσαμε το πρωτότυπο, βασική μας ιδέα ήταν να κάνουμε τον οδηγό να βρεθεί ξανά πίσω από το τιμόνι, όπως γινόταν στα παλιά sport cars, μειώνοντας τα ηλεκτρονικά, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Επιπλέον δήλωσε ότι η ομάδα ανάπτυξης του αυτοκινήτου, έχει μιλήσει με οδηγούς, fans αλλά και κατόχους sport cars όλου του κόσμου, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θέλουν το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, αλλά ένα αυτοκίνητο που θα προσφέρει ξανά την παλιά “καθαρή” αίσθηση οδήγησης, απαλλαγμένη από τα ηλεκτρονικά.

Δεν ξέρω κατά πόσο η Toyota το έχει πετύχει, αλλά ο Tada ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του, λέγοντας ότι το FT-86 θα έχει το χαμηλότερο κέντρο βάρους οποιουδήποτε άλλου αυτοκινήτου παραγωγής που κυκλοφορεί αυτή τι στιγμή.

[Πηγή: The Truth About Cars]