Ο Latvala θα ξεκινήσει την τελευταία ημέρα του Ράλι Αυστραλίας με ένα προβάδισμα της τάξης των 22.7 δευτ. από τον έτερο οδηγό της Ford Mikko Hirvonen. Ο Hirvonen, αν και ξεκίνησε πρώτος τις ειδικές το πρωί, κυρίως καθάριζε το δρόμο και έτσι έχασε πάρα πάρα πολύ χρόνο.

Ο Hirvonen καίγεται για τη νίκη ή έστω για όσο το δυνατόν καλύτερη θέση, καθώς μπορεί να καταφέρει να φτάσει τον Loeb στη κορυφή, στο τέλος των αγώνων του φετινού WRC.

O Latvala είπε:

Δεν έχει υπάρξει μια μεγάλη μάχη ως σήμερα, υπήρξε όμως κάποια πίεση, επειδή έπρεπε να κρατήσω το αυτοκίνητό  στο δρόμο και αυτό δεν ήταν εύκολο.

Ο Hirvonen δήλωσε:

Δεν ήταν μια εύκολη μέρα. “καθάριζα” όλο το πρωί και στη συνέχεια και πάλι το απόγευμα, επειδή τα ιστορικά αυτοκίνητα είχαν χαλάσει την γραμμή και πάλι.

Ο Solberg θα ξεκινήσει την τρίτη μέρα καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση  59.5s πίσω από τον Latvala. Είπε:

Είναι διασκεδαστικό να είσαι στο ρυθμό και τα πάντα μπορούν να συμβούν αύριο, ο οποίος έκανε πολλές set-up αλλαγές το μεσημέρι. Γνωρίζουμε ότι οι Latvala και Hirvonen είναι ισχυροί, αλλά δεν μπορείς ποτέ να λες ποτέ.

Ο Sebastien Ogier δεν τα έχει πάει καθόλου καλά. είπε:

Το top 10 δεν είναι μακριά και νομίζω ότι είναι δυνατόν αν συνεχίσουμε να οδηγούμε έτσι μέχρι το τέλος του αγώνα, μπορούμε να μπούμε στη 10άδα.

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”] [tabcontainer] [tabtext]Ατύχημα Loeb[/tabtext] [tabtext]Περίληψη 1ης μέρας – 1ο[/tabtext] [tabtext]Περίληψη 1ης μέρας – 2ο[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab][/tab] [tab][/tab] [tab][/tab] [/tabcontent] [/tabs]

 

[Πηγή: WRC, YouTube]