Η Audi ετοιμάζει το νέο Q7 το οποίο θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2014. Το Car and Driver αναφέρει ότι το νέο θηριώδες γερμανικό SUV θα είναι ελαφρύτερο κατά 350 κιλά χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου, στο σασί και στην δομή του σώματος. Αυτό σημαίνει 14% μείωση σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο.

Με μειωμένο βάρος, το νέο Q7 θα έχει μειωμένη κατανάλωση, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και καλύτερες επιδόσεις στο φρενάρισμα. Μηχανικά εκτός από TDI και TSI κινητήρες, αναμένεται να υπάρχει και μια υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει ένα 2.0-λιτρο βενζινοκινητήρα TFSI απόδοσης 217 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 99 ίππων.

[Πηγή: Car and Driver]

  • Guest

    Ισχύει, μια δίαιτα τη χρειαζότανε ! Είναι παραπάνω βαρύ απ όσο πρέπει…

  • pariah

    Η μείωση θα ναι στο αμάξι με το αντίστοιχο συνδυασμό που ήταν και της πρώτης γενιάς;;;;Γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που συνέκριναν την full extra του παλιού με την απλή του νέου…

    Το αμάξι είχε ξεφύγει σε διαστάσεις και λέγεται ότι θα το μειώσουν σε μέγεθος…αν ισχύει αυτό τότε δεν θα ναι και τόσο μεγάλη η μείωση…..από την στιγμή που άλλοι μεγαλώνουν σε διαστάσεις τα αυτοκινητά τους και τα κάνουν ελαφρύτερα…..