Αρχές Σεπτέμβρη μάθαμε ότι η παραγωγή της Bugatti Galibier θα καθυστερήσει επειδή ο νέος πρόεδρος της Bugatti, ο Wolfgang Durheimer, δεν το θεωρεί “halo car”, όπως πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο της Bugati. Ο Durheimer έδωσε συνέντευξη στο Autocar, στο οποίο δήλωσε ότι ο σχεδιασμός της Galibier θα αλλάξει σημαντικά, προτού αυτή περάσει στη παραγωγή.

Συγκεκριμένα μεγάλες αλλαγές θα γίνουν από την μεσαία κολόνα και πίσω αφού πρέπει να βελτιωθεί κατά πολύ η είσοδος και η έξοδος στις πίσω θέσεις. Επίσης θα βελτιωθεί σημαντικά ο διαθέσιμος χώρος των πίσω επιβατών ενώ το αυτοκίνητο θα γίνει και πιο εργονομικό. Σε ότι αφορά τον κινητήρα του; Η Calibier θα φορά τον W16 κινητήρα W16 8.0 λίτρων κινητήρα της Veyron ο οποίος θα παράγει τετραψήφιο αριθμό αλόγων.

Ο λόγος που προχωράνε σε τόσες πολλές αλλαγές, είναι ότι η εταιρία ρώτησε τους τωρινούς πελάτες της που έχουνε την Veyron στο γκαράζ τους και αυτοί δήλωσαν ότι θα ήθελαν το μοντέλο παραγωγής να έχει διαφορετικό σχεδιασμό από αυτό του πρωτότυπου. Το μοντέλο παραγωγής θα κάνει την εμφάνιση του κάποια στιγμή είτε το 2013 είτε το 2014 με τιμή γύρω στο 1.000.000 ευρώ.

[Πηγή: Autocar]