Η πανδημία του κορωνοϊού αναγκάζει την Bugatti να αναβάλει τα σχέδιά της να βγάλει στην αγορά ένα δεύτερο μοντέλο. Αυτό αποκάλυψε ο CEO της γαλλικής εταιρίας, Stephan Winkelmann, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως το VW Group “έχει δώσει προτεραιότητα” στη ρευστότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία και έτσι η απόφαση σχετικά με ένα φθηνότερο μοντέλο της Bugatti έχει τεθεί “στον πάγο”.

Προς το παρόν πρέπει να αφήσουμε αυτό το ζήτημα στην άκρη. Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες, η ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η ρευστότητα,

δήλωσε ο Winkelmann, ο οποίος είπε πως το δεύτερο μοντέλο της Bugatti θα αναπτυχθεί προκειμένου οι ιδιοκτήτες του να το οδηγούν καθημερινά.

Το πότε αυτό θα παρουσιαστεί, είναι κάτι που ακόμη δεν μπορεί να το ανακοινώσει ο Winkelmann, αφού πρέπει να δώσει το πράσινο φως το VW Group. Το νέο μοντέλο, που θα είναι κάτι ανάμεσα από σεντάν, SUV και crossover coupe, πιθανώς να είναι αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ θα πρέπει να κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα της Bugatti, που δεν θα βασίζεται σε κάποια πλατφόρμα του VW Group. Θα διαθέτει πίσω καθίσματα, τα οποία θα είναι αρκετά μεγάλα για να μπορούν να φιλοξενήσουν παιδιά.

Το μοντέλο θα έχει τιμή μεταξύ 500.000 και 1 εκατ. ευρώ, πολύ φθηνότερο από τα 2,4 εκατ. ευρώ που ξεκινά η Chiron, αλλά πολύ ακριβότερο από τα Bentley Bentayga, Lamborghini Urus και Rolls-Royce Cullinan.