Το BBC αναφέρει ότι οι αστυνομική αρχή του Βερολίνου συνέλαβε έναν άνδρα 27 ετών, ο οποίος συνδέεται και κατηγορείται για πάνω από 100 εμπρησμούς πολυτελών αυτοκινήτων στη πόλη του Βερολίνου. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο 27-χρονος άνεργος θέλοντας να εκδικηθεί τις προσωπικές του οφειλές αλλά και της ζήλιας του για τους κατόχους με τα πολυτελή αυτοκίνητα έβαλε φωτιά, μέσα σε διάστημα 3 μηνών, σε τουλάχιστον 67 οχήματα, εκ των οποίων προσθέτονται και 35 που ήταν παρκαρισμένα δίπλα τους.

Στο Βερολίνο έχει παρατηρηθεί ένα κύμα πυρκαγιών, με αναφορές από την αρχή του έτους να λένε ότι τουλάχιστον 470 πολυτελή οχήματα να έχουν πυρποληθεί. Η πλειοψηφία των οχημάτων είναι Audi, BMW και Mercedes-Benz. Η εκτεταμένη αυτή δραστηριότητα έχει εγείρει ανησυχίες για το ενδεχόμενο αύξησης του πολιτικού εξτρεμισμού στην περιοχή.

Πρόσφατα, μια αριστερή οργάνωση η οποία αυτοαποκαλείται η Επιτροπή Υποδοχής Hekla (Hekla Reception Committee)ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση ενός αριθμού εκρηκτικών μηχανισμών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς γύρω από την πόλη, που περιλαμβάνει τουλάχιστον μία συσκευή σε ένα τμήμα του σιδηροδρομικού συστήματος μεγάλης ταχύτητας. Τα κίνητρα της ομάδας παραμένουν ασαφείς σε αυτό το σημείο, και είναι αβέβαιο κατά πόσο ή όχι η οργάνωση αυτή συνδέεται με περιπτώσεις εμπρησμού των οχημάτων.

[Πηγή: BBC]