Η Ferrari θα έχει τροποποιημένη εύκαμπτη εμπρός πτέρυγα στο Abu Dhabi

Σχετικά άρθρα

Στην Ινδία, είδαμε ότι η 150° Italia του Felipe Massa “φορούσε” μια… υπερβολικά εύκαμπτη εμπρός πτέρυγα. Είναι φανερό ότι οι τεχνικοί του Maranello θέλουν να δημιουργήσουν ευκαμψία στην εμπρός πτέρυγα για το μονοθέσιο του 2012 και πειραματίζονται διάφορα. Βλέποντας τα άκρα της αεροτομής να ακουμπούν την άσφαλτο, αποφάσισαν να την εξετάσουν λεπτομερών και να προβούν σε αλλαγές εν όψει του Grand Prix στο Abu Dhabi.

Αυτό δηλώνει ο Pat Fry, Τεχνικός Διευθυντής της Ferrari, ο οποίος πιστεύει ότι η μεγαλύτερη πρόοδος στους τελευταίους αγώνες έχει γίνει στο εμπρός μέρος του μονοθεσίου.

Όσον αφορά την απόδοση, νομίζω ότι τη μεγαλύτερη βελτίωση την έχουμε σημειώσει στην εμπρός πτέρυγα, την οποία δοκιμάσαμε για πρώτη φορά στην Κορέα. Ύστερα, στην Ινδία, τη βάλαμε και στα δύο μας αυτοκίνητα. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη για εμάς, δεδομένου ότι έχει αλλάξει τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου, και το πώς θα πάρουμε τα μέγιστα απ’ αυτή είναι σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, μας έχει βοηθήσει πολύ στην απόδοσή μας.

Είχαμε κάποια θέματα ποιότητας σε μία από τις πτέρυγες που χρησιμοποιήσαμε στην Ινδία, αλλά θα διορθώσουμε το πρόβλημα στο Abu Dhabi, έχοντας παρακολουθήσει τη συμπεριφορά της στον τελευταίο αγώνα. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά, για να τροποποιήσουμε μερικά σημεία της, πριν και οι δύο οδηγοί μας τη δοκιμάσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Βρετανός τόνισε, επίσης, πως όλη η ομάδα εργάζεται όσο μπορεί, καθώς εδώ και αρκετό καιρό έχει στραφεί στο αυτοκίνητο της νέας χρονιάς, σε μια προσπάθεια να χτυπήσει την αρραγή κυριαρχία που έχει δημιουργήσει η Red Bull τα τελευταία δύο χρόνια.

Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Από την άποψη του τι περιμένουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, η κατάσταση θα είναι η ίδια με των τελευταίων αγώνων, πράγμα που σημαίνει ότι θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα να λειτουργήσουν άψογα, όπως κάναμε και στην Ινδία με τον Fernando. Θα πρέπει να έχουμε μια αξιόλογη πιθανότητα για το βάθρο.

[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα