Δεν έχει ξεχάσει το 2010 ο Alonso

Σχετικά άρθρα

Το 2010, μετά το τέλος του Grand Prix στο Abu Dhabi, ο Fernando Alonso ήταν ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Ισπανός ήταν φαβορί για τον τίτλο, ωστόσο η σθεναρή αντίσταση του Vitaly Petrov και κυρίως, η λανθασμένη στρατηγική της ομάδας του, τον άφησαν στους 2 παγκόσμιους τίτλους, κάνοντας τον Sebastian Vettel τον νεότερο Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην ιστορία του αθλήματος.

Αυτό το 3ήμερο, η Formula 1 επιστρέφει στο Yas Marina Circuit, και όπως είναι λογικό, ο Ferni δεν έχει ξεχάσει τα όσα έγιναν πριν από έναν χρόνο.

Είμαι σίγουρος ότι η πιο συχνή ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου θα είναι σχετικά με την επιστροφή μου στο Yas Marina Circuit, έπειτα από τον περσινό αγώνα. Δε θα ήμουν ειλικρινής, αν έλεγα ότι δε θα νιώσω λίγο άβολα όταν δω τα paddock για πρώτη φορά.

Αλλά αυτό το συναίσθημα θα εξαφανιστεί και θ’ αφήσει χώρο για το παρόν, στο οποίο στοχεύουμε να έχουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο, και στο μέλλον, ώστε να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τη νέα σεζόν. Αυτό είναι το σωστό, γιατί στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, πάντα πρέπει να κοιτάζεις μπροστά. Το περσινό Grand Prix ήταν σημαντικό για την καριέρα μου, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ακόμη και μέσω εκείνης της κακής ημέρας, η σχέση μου με τη Ferrari έγινα ακόμα πιο ισχυρή.

Όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα φετινά Grand Prix, στόχος της Ferrari για το προσεχές Grand Prix είναι το βάθρο. Επίσης, ο “El Nano” θέλει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών, αφού η πρώτη έχει κλείσει εδώ και καιρό από τον Vettel.

Μιλώντας με τα παιδιά από την ομάδα, μπορώ να δω ότι θέλουν πραγματικά να μου δώσουν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος μ’ αυτό, διότι ξέρω ότι θα είναι ένα είδος αναγνώρισης των προσπαθειών τους σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αλλά ξέρετε πώς είμαστε εμείς οι οδηγοί. Θέλουμε πάντα να είμαστε πρώτοι, και οι άλλες θέσεις είναι λιγότερο σημαντικές.

Καταλαβαίνω ότι η νίκη θα είναι πολύ δύσκολη. Ξέρουμε ότι αν τα κάνουμε όλα σωστά, μπορούμε να παλέψουμε για τις 3 πρώτες θέσεις, αλλά η φυσική μας θέση στις κατατακτήριες θα είναι στην τρίτη σειρά του grid. Ύστερα, στον αγώνα, τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά αυτή είναι μια ρεαλιστική κατάσταση. Έτσι, ο στόχος μας είναι το βάθρο. Εκτός αυτού, αυτό θα μου επιτρέψει να καλύψω κι ένα κενό που υπάρχει στο γραφείο μου, καθώς το τρόπαιο του Abu Dhabi είναι το μοναδικό που δεν έχω στη συλλογή μου.


[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...