Τα προσπεράσματα στην πίστα του Abu Dhabi είναι δύσκολα, και η FIA, έπειτα από τα παράπονα των οδηγών, αποφάσισε να επεκτείνει την πρώτη ζώνη του DRS. Έτσι, η πρώτη από τις δύο ζώνες DRS θα είναι κατά 75 μέτρα μεγαλύτερη, με τον οδηγό που είναι εντός του δευτερολέπτου στο σημείο ανίχνευσης, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των στροφών 6 και 7, να μπορεί ν’ ανοίγει την πίσω πτέρυγα 395 μέτρα μετά από τη κλειστή φουρκέτα (στροφή 7), αντί για 470 που ήταν πριν.

Αντίθετα, η δεύτερη ζώνη DRS δε θα πειραχθεί καθόλου. Να σου θυμίσω ότι το δεύτερο σημείο ανίχνευσης βρίσκεται ανάμεσα στις στροφές 8 και 9, ενώ η ενεργοποίση γίνεται λίγο μετά από τη σχεδόν ανύπαρκτη στροφή 10.

Παρά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής, οι οδηγοί δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει κάποια ουσιαστική βελτίωση, εξακολουθώντας να υποστηρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Εμείς, φυσικά, ελπίζουμε να παρακολουθήσουμε έναν συναρπαστικό αγώνα, μιας και τα πράγματα στην κορυφή των βαθμολογίων είναι πολύ βαρετά, αφού μόνο στις πιο κάτω θέσεις υπάρχουν βαθμολογικές μάχες.

[Πηγή: FIA]