Pirelli: Τα ελαστικά του 2012 θα ευνοήσουν περισσότερο τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα της 150° Italia ήταν τα σκληρότερα ελαστικά της Pirelli και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Το ιταλικό μονοθέσιο δεν μπορούσε να φέρει γρήγορα τα ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία, κάτι που κοστίζει χρόνο στις κατατακτήριες. Επίσης, η απόδοσή του πέφτει όταν τοποθετηθούν σκληρότερες γόμες. Είναι ένα από τα πιο “ευγενικά” μονοθέσια με τα ελαστικά, έτσι όσο πιο μαλακές είναι οι γόμες, τόσο μεγαλύτερο πλεονέκτημα αποκτά, καθώς οι αντίπαλοι τα φθείρουν ταχύτερα, κάτι που σημαίνει ότι χάνουν χρόνο, αφού ρίχνουν πιο γρήγορα την απόδοσή τους.

Για το 2012, η στρατηγική της Pirelli είναι πιο επιθετική. Οι Ιταλοί θα διαθέσουν πιο μαλακές γόμες, σε μια προσπάθεια ν’ αυξήσουν περισσότερο το θέαμα. Ο Paul Hembery, Αγωνιστικός Διευθυντής της ιταλικής εταιρείας, παραδέχεται ότι αυτό θα ευνοήσει τη Ferrari περισσότερο από τις υπόλοιπες κορυφαίες ομάδες.

Όλοι θα ωφεληθούν, αλλά κυρίως η Ferrari. Η τωρινή μέση γόμα θα είναι η σκληρή για την επόμενη σεζόν. Όλες οι γόμες θα είναι πιο μαλακές. Στην αρχή της χρονιάς, είδαμε, κατά μέσο όρο, 3 με 4 pit stops από κάθε ομάδα, αλλά προς το τέλος, ο αριθμός μειώθηκε περίπου στα 2. Για το 2012, θέλουμε να έχουμε, κατά μέσο όρο, 3 pit stops.


[Πηγή: Gazzetta dello Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...