Μετά από χρόνια αναμονής τα τρία Toyobaru παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα και επίσημα. Τα Toyota GT 86 και Subaru BRZ στην έκθεση του Τόκιο, ενώ το Scion FR-S σε ειδική εκδήλωση στο Los Angeles. Κύριο γνώρισμα και των τριών μοντέλων ο 2.0-λιτρος D-4S boxer ατμοσφαιρικός κινητήρας απόδοσης 200 ίππων με 205 Nm ροπής. Αρκετοί ήταν αυτοί που παραπονέθηκαν για τα “μικρά” νούμερα ιπποδύναμης και ροπής και ο επικεφαλής μηχανικός του GT 86, Tetsu Tada, φαίνεται ότι επιβεβαίωσε ότι η Toyota εργάζεται πάνω σε μια γρηγορότερη έκδοση του. Ακόμη είναι στο στάδιο δοκιμών, αφού τα πρώτα αυτοκίνητα δοκιμάζονται ήδη από την Toyota Racing Developments.

Η γρήγορη έκδοση της Toyota αναμένεται να φορά κομπρέσορα και να αποδίδει γύρω στα 250 άλογα, με την Toyota να τοποθετεί μόνο βελτιωμένη ανάρτηση, αφού το σασί είναι αρκετά ισχυρό έτσι ώστε να αντέξει την επιπλέον δύναμη. Η Subaru από την άλλη έχει ήδη ανακοινώσει το Subaru BRZ Super GT, την αγωνιστική έκδοση του BRZ, η οποία θα τρέχει στο Ιαπωνικό πρωτάθλημα Super GT στη κατηγορία GT300 με το 2.0-λιτρο boxer κινητήρα να αποκτά turbo και να αποδίδει 300 άλογα. H λογική λέει ότι ο κινητήρας αυτός θα τοποθετηθεί κάποια στιγμή και στο μοντέλο παραγωγής, λογικά στην έκδοση STI του BRZ.

Τέλος ο Tada αποκάλυψε και τα νούμερα επιτάχυνσης και την τελική ταχύτητα των στάνταρ μοντέλων, τα οποία δεν είχανε δοθεί μέχρι σήμερα στη δημοσιότητα. Τα Toyobaru κάνουν τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6.8 δευτ. με τελική ταχύτητα 230 χλμ/ώρα.

Toyota GT 86

Subaru BRZ

Scion FR-S

[Πηγή: Autocar]