Πρωταθλητής των Πρωταθλητών ο Sebastien Ogier! [w/videos]

Σχετικά άρθρα

Η παράδοση που θέλει εν ενεργεία οδηγό της Formula 1 να μη στέφεται Πρωταθλητής των Πρωταθλητών συνεχίστηκε και φέτος, καθώς νικητής και νέος Πρωταθλητής των Πρωταθλητών αναδείχθηκε ο Sebastien Ogier! Ο Γάλλος κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον συγκεκριμένο τίτλο, και για το γεγονός αυτό δήλωσε:

Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο και ήταν εξαιρετικό να βρεθώ για πρώτη φορά στον τελικό. Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που πρέπει να μάθεις, όπως, επίσης, και την πίστα. Όμως, δεν τα πήγα άσχημα και πίεζα σκληρά συνεχώς. Ο Tom είναι ένας εξαιρετικός οδηγός, αλλά το να κερδίζεις αυτόν τον αγώνα είναι εκπληκτικό.

Ο Γάλλος κέρδισε τον θρύλο του Le Man, Tom Kristensen, στον τελικό με Audi R8 LMS GT3 και τα Buggies, ενώ στα ημιτελικά είχε αποκλείσει τον Martin Tomczyk και πάλι με τα R8.

Οι δύο νικητές της Γερμανίας, Michael Schumacher και Sebastian Vettel, είχαν μεταξύ τους μάχη στα προημιτελικά, με τον 42χρονο να παίρνει τη νίκη με διαφορά σχεδόν 1,5 δευτερόλεπτο (!) και να προχωρά στα ημιτελικά. Εκεί, βρήκε τον Kristensen, τον οποίο δεν κατάφερε να νικήσει για μόλις 17,5 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Άσχημα τα πήγε ο Jenson Button. Ο οδηγός της McLaren έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, ωστόσο ο Kristensen δεν του επέτρεψε να προχωρήσει στους ημιτελικούς. Γενικότερα, η Μεγάλη Βρετανία δεν ήταν ανταγωνιστική στη φετινή διοργάνωση, καθώς κανένας οδηγός της δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ο David Coulthard ηττήθηκε από τον Tomczyk, ενώ ο Andy Priaulx από τον νικητή Ogier.

Sebastien Ogier Vs Martin Tomczyk στους ημιτελικούς:

http://www.youtube.com/watch?v=IicX5qoybEM

Tom Kristensen Vs Michael Schumacher στους ημιτελικούς:

http://www.youtube.com/watch?v=DsaPh68Ybt8

Michael Schumacher Vs Sebastian Vettel στους ημιτελικούς:

http://www.youtube.com/watch?v=ETc22AY_zCI

[Πηγή: Race of Champions | Photo Copyright: AFP PHOTO/JOHANNES EISELE]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...