Επίσημο: Bentley Continental GT και GTC με τον νέο V8 κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Η Bentley έδωσε επίσημα τα στοιχεία των Continental GT και GTC τα οποία φοράνε τον νέο V8 TFSI κινητήρα των 4.0-λίτρων, ο οποίος τοποθετείται κάτω από τον θηριώδη 6.0-λιτρο W12 των δύο μοντέλων. Ντεμπούτο θα κάνει τον Ιανουάριο το Detroit και αποδίδει 507 άλογα στις 6.000 σ.α.λ με 660 Nm ροπής. Συνδυάζεται με έναν 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με κοντές σχέσεις το οποίο μεταφέρει την κίνηση σε όλους τους τροχούς, κάνοντας έτι τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας είναι αλουμινένιος, με περιεχόμενη γωνία 90 μοίρες. Φορά ένα νέο intercooler και μια νέα εξελιγμένη εξάτμιση. Βέβαια το κύριο χαρακτηριστικό του νέου κινητήρα είναι το σύστημα διακοπής των μισών κυλίνδρων για μειωμένη κατανάλωση. Ονομάζεται “cylinder on demand” και απενεργοποιεί τους μισούς κυλίνδρους όταν αυτοί δεν χρειάζονται για να εξοικονομείται έτσι καύσιμο. Η Bentley δηλώνει ότι σε σχέση με τον W12 των 6.0-λίτρων έχει κατά 40% μειωμένες εκπομπές.

Από στιλιστικής άποψης τα V8 Continental GT και GTC διαθέτουν μαύρη γυαλιστερή γρίλια με χρωμιομένα στοιχεία, κόκκινο “Β” στο λογότυπο “Bentley” μπροστά και πίσω καθώς και χρωμιομένες 4πλές απολήξεις των εξατμίσεων. Στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στη νέα δερμάτινη ταπετσαρία Eliade, τα ξύλινα διακοσμητικά από δέντρο ευκαλύπτου, στις προαιρετικά δίχρωμες επενδύσεις αλλά και στη νέα κονσόλα.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο ελληνικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Bentley]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Nέα Bentley Continental – Σειρά V8

  • Τα νέα μοντέλα Continental GT και GTC με κινητήρες V8 θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην Διεθνή Έκθεση – Auto Show στο Detroit (Ιανουάριος 2012).
  • Εξαιρετικός λόγος ισχύος προς εκπομπές σε συνδυασμό με την κλασσική ισχύ της Bentley και ροπή από έναν νέο τετράλιτρο twin-turbo V8 κινητήρα.
  • Εκπλήρωση της περιβαλλοντικής δέσμευσης της Bentley για νέα ιπποδύναμη που θα αποφέρει 40% βελτίωση σε εξοικονόμηση καυσίμου και σε εκπομπές CO2.
  • Εξελιγμένες τεχνολογίες που περιλαμβάνουν άμεση εκκίνηση, μεταβλητό εκτόπισμα και ένα νέο βραχύ οκτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.
  • Η νέα σειρά μοντέλων V8 έρχεται να συμπληρώσει τις ναυαρχίδες W 12 GT και GTC των 6 λίτρων.

(Crewe 12 Δεκεμβρίου 2011) . Δύο νέα μοντέλα Bentley Continental V8 θα παρουσιαστούν στο διεθνές Auto Show στο Detroit στις 9 Ιανουαρίου 2012.

Ο νέος τετράλιτρος κινητήρας των V8 Continental GT Coupe και GTC Cabrio, με δύο turbo, πετυχαίνει εξαιρετικές αποδόσεις ισχύος-εκπομπών στην κατηγορία των πολυτελών σπορ αυτοκινήτων.

Ο εξαιρετικός νέος κινητήρας V8 αποδίδει μέγιστη ισχύ 500 bhp (507 PS/373 KW) στις 6.000 στροφές το λεπτό και έχει καταπληκτική μέγιστη ροπή 660 Nm που κυριαρχεί σε όλες σχεδόν τις στροφές, από τις 1.700 στις 5.000 το λεπτό, συνεχίζοντας την παράδοση της Bentley για αξιοθαύμαστες αποδόσεις και αβίαστη δύναμη. Σε συνδυασμό με ένα καινούργιο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, έχει χρόνο επιτάχυνσης κάτω των 5 δευτερολέπτων για εκκίνηση 0-100 km/h και ανώτατη ταχύτητα που ξεπερνά τα 180 mph (290 km/h).

Ταυτόχρονα τα νέα μοντέλα Continental V8 πετυχαίνουν εξαιρετικές αποδόσεις στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων σε εξοικονόμηση καυσίμου και εκπομπές CO2 και μπορούν να ταξιδεύουν για πάνω από 800 χλμ. με ένα μόνο γέμισμα του ρεζερβουάρ. Τα πλήρη επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2012.

Η άφιξη των νέων Continental V8 μοντέλων εκπληρώνει την περιβαλλοντική δέσμευση της Bentley για την παραγωγή μιας νέα ιπποδύναμης που θα αποφέρει 40% εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση εκπομπών ρύπων CO2.

Τα νέα χαρακτηριστικά του κινητήρα V8 μεταβλητού εκτοπίσματος με ένα ιδιαίτερα υπερμοντέρνο σύστημα ελέγχου κινητήρα, εγγυώνται μία άψογη και ανεπαίσθητη μετάβαση από την ταχύτητα V8 στην V4 με ένα ελαφρύ πάτημα στο γκάζι.

Η νέα τεχνολογία V8 επίσης διαθέτει άμεσο ψεκασμό, χαμηλής τριβής ρουλεμάν, σύστημα διαχείρισης θερμότητας, σύστημα φόρτισης για την ανάκτηση ενέργειας και καινοτόμο συσκευασία φορτιστή turbo για μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

To άμεσα αναγνωρίσιμο γρύλλισμα του νέου τετράλιτρου V8 κινητήρα τον διαχωρίζει από τα άλλα μοντέλα της Bentley.

Ο νέος V8 κινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε δύο μοντέλα: την Continental GT και την Continental GTC. Εκφράζοντας τον ισχυρό, μυώδη χαρακτήρα τους, τα μοντέλα αυτά ξεχωρίζουν με το μαύρο στιλπνό πλέγμα με πλαίσιο και κεντρική μπάρα από χρώμιο, το σήμα “B” της Bentley από κόκκινο βερνίκι, και από το μαύρο πλέγμα του μπροστινού προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος, μοναδικές απολήξεις εξάτμισης «με σχήμα οκτώ» από χρώμιο, ένα μαύρο βολάν και το σήμα “B” της Bentley στο πορτμπαγκάζ από κόκκινο βερνίκι τονίζουν το σπορ, μοντέρνο χαρακτήρα των νέων V8.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, και προαιρετικά ζάντες έξι ακτίνων 21 ιντσών με συνταρακτικό φινίρισμα Diamond Black (αποκλειστικά για την Continental V8) ή Diamond Silver.

Μέσα στην καμπίνα, η οροφή από υφασμάτινες πτυχές, τα νέα σύγχρονα Dark Fiddleback βερνίκια από ευκάλυπτο, τα δερμάτινα καθίσματα στους δύο προαιρετικούς χρωματικούς τόνους και μία μικρή κεντρική κονσόλα αποτελούν τη συνέχεια της φρέσκιας, σπορ σχεδίασης.

Τα δύο νέα μοντέλα της Continental θα προσφέρονται μαζί με τις εξάλιτρες, 12-κύλινδρες ναυαρχίδες Continental GT και GTC, οι οποίες συνεχίζουν να συναρπάζουν με το συνδυασμό της μεταξένιας λεπτότητας και της υπέρτατης δύναμης του W12 Continental twin-turbo κινητήρα που στην πιο ισχυρή του μορφή αποφέρει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα 631 bhp (640 PS).

Από τα εγκαίνια της αρχικής GT το 2003, η γκάμα της Continental με τον W12 κινητήρα ενδυναμώνεται συνέχεια με πάνω από 50.000 πωλήσεις παγκοσμίως, γεγονός που αναδεικνύει το εργοστάσιο της Bentley στο Crewe ως τον μεγαλύτερο κατασκευαστή 12-κύλινδρων κινητήρων στον κόσμο. Η ιστορία των W12 συνεχίζεται και παραμένει η απόλυτη έκφραση της δύναμης του μηχανολογικού σχεδιασμού της Bentley.

Σχολιάζοντας το λανσάρισμα των νέων μοντέλων V8 Continetnal, ο Wolfgang Dürheimer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley Motors, δήλωσε:

“Με τον νέο τετράλιτρο V8 κινητήρα διευρύνουμε την απήχηση της τελευταίας γενιάς των Contintentals, δημιουργώντας μια νέα εμπειρία οδήγησης. Ο νέος κινητήρας θα διαθέτει όλη τη μεθυστική δύναμη και επίδοση που περιμένει κανείς από ένα V8 κινητήρα που φέρει τα φτερά της Bentley. Αυτό συμπληρώνεται από καινοτόμο τεχνολογία που αποφέρει εξοικονόμηση καυσίμου και ρύπων”.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ CONTINETAL V8

Διακριτικό σπόρ στύλ

  • Μαύρο στιλπνό πλέγμα με μπορντούρα και διαχωριστικό από ζωηρό χρώμιο.
  • Χαμηλώτερο σε τρία επίπεδα προφυλακτήρα με μαύρες εισαγωγές αέρα και εντυπωσιακά διαχωριστικά στο χρώμα του αυτοκινήτου.
  • Μαύρο πίσω χαμηλώτερο βολάν
  • Διακριτικές διπλές απολήξεις εξάτμισης σε “σχήμα οχτώ”.
  • Σήμα ‘B’ της Bentley σε κόκκινο βερνίκι πάνω από την μπροστινή γρίλλια , στο πορτμπαγκάζ και στο κέντρο των τροχών
  • 7 εξωτερικά χρώματα στον βασικό εξοπλισμό

Μοντέρνο, σπορ εσωτερικό

– Νέο Dark Fiddleback βερνίκι από ευκάλυπτο, μοναδικό για τα μοντέλα V8.

– Υφασμα οροφής σε πτυχές και περιποιημένα μαξιλάρια

  • Μικρή κεντρική κονσόλα.
  • 4 χρώματα στον βασικό εξοπλισμό.
  • Μοναδικά δύο τόνων δερμάτινα διαχωριστικά χρώματος.
  • 3 χρώματα –καπώ αυτοκινήτου (Continental GTC)

Ζωντανός,αποδοτικός νέος τετράλιτρος V8 κινητήρας

  • Εξαιρετικός λόγος δύναμης-ρύπων που αντικατοπτρίζει την αποδοτικότητα του κινητήρα.
  • Μεταβλητή μετατόπιση (τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Mulsanne) ανεπαίσθητα κόβει 4 κυλίνδρους στην διαδρομή και με ελαφριά ρύθμιση γκαζιού
  • Αλλαγμένες βάσεις του κινητήρα επιβεβαιώνουν την ραφιναρισμένη λειτουργία.
  •  Οι τεχνολογίες που καλυτερεύουν τον κινητήρα στην χρήση του προωθούν την αποδοτικότητα του
  • Νέα, με κλειστό λόγο , οκτατάχυτη μετάδοση προσφέρει 6% κέρδος στην αποδοτικότητα με πολύ γρήγορες αλλαγές
  • Οι τουρμποσυμπιεστές στηρίζονται μέσα στο “V” για αποδοτικότητα και γρήγορη ανταπόκριση.
  • Πάνω από 500 μίλια (800 χλμ) με ένα full γέμισμα καυσίμου στο tank.
  • Διακριτικό  V8 μούγκρισμα.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...

Ανάκληση για 15.675 Hyundai Tucson

Η Hyundai ανακαλεί 15.674 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2023 επειδή η αντιπαγωτική προστασία στα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα δεν λειτουργεί. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα Hyundai...