Η Alfa Romeo 4C θα κοστίζει £45.000 στην Αγγλία [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

To 2013 η Alfa Romeo θα βγάλει στη παραγωγή την πολυαναμενόμενη 4C, το αυτοκίνητο που σχεδόν κάθε petrolhead θέλει να έχει στο γκαράζ του. Και γιατί να μην το θέλει εξάλλου, όταν μιλάμε για ένα “supercar” του λαού, κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο, κεντρομήχανο, με τον 1.800αρη κινητήρα του να αποδίδει έως 300 άλογα. Η 4C πρωτοπαρουσιάστηκε στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο φορώντας ένα κόκκινο-κεραμιδί ματ χρώμα, ενώ στη Φρανκφούρτη φόρεσε ένα νέο ασημί χρώμα που η Alfa το ονομάζει “Fluid Metal”. Το μοντέλο παραγωγής, σύμφωνα με την Alfa δεν θα διαφέρει και τόσο από το πρωτότυπο, αφού οι Ιταλοί δηλώνουν ότι οι διαφορές θα είναι μικρότερες από αυτές που θα περίμενε κανείς.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι τι τιμή θα έχει η 4C. Το Top Gear αναφέρει ότι το Fiat Group αποφάσισε να την τιμολογήσει στις £45.000 στην Αγγλία, δηλαδή κοντά στα 53.500 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία. Ανανεωμένο: Το Autocar αναφέρει ότι οι 45.000 λίρες που αναφέρει το TopGear είναι στην ουσία είναι ευρώ και έτσι στην Αγγλία θα πωλείται από £38.000. Το αυτοκίνητο θα είναι σίγουρα διαθέσιμο σε αρκετές εκδόσεις, με την enty-level να στέλνει 230 άλογα στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη ξηρού τύπου Alfa TCT. Θα ζυγίζει κοντά στα 850 με 900 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 4.5 δευτερόλεπτα.

Το carbon σασί τύπου μπανιέρα, θα είναι κατασκευής Dallara, ενώ τα μπροστά και πίσω υποπλαίσια θα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Η Dallara έχει μεγάλη εμπειρία σε κατασκευή αγωνιστικών σασί ενώ έχει κατασκευάσει και το KTM X-Bow. Η 4C μπροστά θα έχει μια σοφιστικέ ανάρτηση ενώ η πίσω θα είναι με γόνατα MacPherson. Θα έχει αναλογία βάρους 40% μπροστά και 60 % πίσω, μήκος 4 μέτρα και μεταξόνιο 2.4 μέτρων.

Alfa Romeo 4C Concept – Έκθεση Γενεύης 2011

Alfa Romeo 4C Concept – Έκθεση Φρανκφούρτης 2011

[Πηγή: Top Gear, Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...