Η Βόρειος Κορέα είναι η χώρα που ξέρουμε τα λιγότερα πράγματα γι’αυτη, και αυτό λόγω του δικτάτορα Kim Jong-Il, ο οποίος πέθανε πριν από μερικές ημέρες. Όλοι έχουμε δει τα “μαγειρεμένα” video που ορδές κόσμου κλαίνε για τον “ηγέτη” που έχασαν, αλλά η αλήθεια όπως πάντα δεν είναι αυτή που δίνει η κρατική τηλεόραση, που ελέγχεται από το στρατό της Βορείου Κορέας.

Γιατί όμως στα λέω αυτά και τί σχέση μπορεί να χει αυτό με το θέμα μας; Κάτσε να σου εξηγήσω. Ο “ηγέτης” φαίνεται ότι λάτρευε τις Mercedes-Benz. Λίγο το ότι απαγορεύεται στους πολίτες οποιαδήποτε πρόσβαση σε κρατική πληροφορία, λίγο ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και internet, σχεδόν κανείς δεν ήξερε το φετίχ αυτό του εκλιπόντα “ηγέτη” τους. Έτσι ο λαός της Βόρειας Κορέας, συνέχιζε να ζει στην φτώχεια, κάτω από τις εντολές του “γερμανόφιλου” δικτάτορα.

Το 2009 αγόρασε δύο θωρακισμένες Mercedes-Benz S600 Pullman παρότι ο ΟΗΕ έχει θέσει υπό καθεστώς εμπάργκο την Βόρεια Κορέα. Ο Jong-il είχε τις άκρες του να ζει πλουσιοπάροχα, με τις S600 να εισάγονται μέσω Κίνας, δίνοντας 3.1 εκατ. δολάρια για να τις αποκτήσει. Το 2001, ο OHE έδωσε 600 εκατ. δολάρια ως βοήθεια έκτακτης ανάγκης για αγορά τροφίμων, αλλά τα 20 εκατ. από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να αγοραστούν αρκετές ακόμη Mercedes, τις οποίες τις έδωσε στους ανθρώπους του μετά τις πετυχημένες δοκιμές που έκαναν για τον νέο μεγάλου βεληνεκούς πυραύλου που δημιούργησαν. Αργότερα, το 2010 παρήγγειλε επιπλέον 160 Mercedes για τους αξιωματούχους του. Όπως καταλαβαίνεις, ο “σύντροφος” Kim Jong-il ήταν μακράν ο καλύτερος πελάτης των Γερμανών. Έτσι, ξέρω κι εγώ να είμαι κουμουνιστής…

[Πηγή: Autoguide, Jalopnik, FreeKorea | Photo Copyright: Dimitry Astakhov/AFP/Getty Images]