Videos: Mercedes SLK 55 AMG

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes-Benz έδωσε 3 νέα video της SLK55 AMG η οποία έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη. Να θυμίσω ότι μηχανικά η SLK 55 AMG φορά τον νέο V8 5.5-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού και βασίζεται πάνω στον Μ157 twin-turbo V8 5.5-λίτρων που έχει τοποθετηθεί στα CL63, S63, CLS63 και E63 AMG.

Διαθέτει νέα εισαγωγή αέρα, νέα κυλινδροκεφαλή, νέο σύστημα βαλβίδων, νέο σύστημα λίπανσης, νέο στρόφαλο και αποδίδει 422 άλογα με 540 Nm ροπής εκπέμποντας 199 γρ/χλμ CO2. Είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων ώστε να μειωθεί η κατανάλωση. Το σύστημα αυτό ενεργοποιείται μέσα σε 30 ms από τις 800 έως τις 3.600 σ.α.λ κάνοντας τον κινητήρα να έχει μέση κατανάλωση μόλις 8.5 λίτρα/100 χλμ (εκπληκτικό νούμερο για έναν κινητήρα 5.5-λίτρων). Η μείωση στη κατανάλωση σε σχέση με τον κινητήρα που αντικαθιστά (V8 -360 ίππων) είναι της τάξεως του 30% ή αν το προτιμάς σε αριθμούς 3.5-λίτρων/100 χλμ.

Η νέα SLK55 AMG διαθέτει και ένα νέο σύστημα εξάτμισης, το οποίο κάτω από τις 2.00 σ.α.λ θα είναι πολύ πολιτισμένο σε ότι αφορά την παραγωγή ήχου, αλλά μόλις ο οδηγός θα βυθίζει το δεξί του πόδι του στο πάτωμα και οι στροφές ξεπερνούν τις 3.600 σ.α.λ, τότε η SLK55 θα βρυχάται δυνατά. Συνδυάζεται με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift Plus 7G-TRONIC με 3 προγράμματα λειτουργίας (“sport”, “manual” και “efficiency”). Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 4.6 δευτ. με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.


Σε ότι αφορά στιλιστικά, το αυτοκίνητο φορά ένα επιθετικό bodykit, διαθέτει πλέον σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα με LED φώτα ημέρας, μαύρες ζάντες αλουμινίου, αεροτομή, διαχύτη και 4-πλές απολήξεις των εξατμίσεων. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι μαύρες δερμάτινες επενδύσεις, τα sport AMG καθίσματα με σύστημα AIRSCARF, ο νέος πίνακας οργάνων και τα carbon και αλουμινένια διακοσμητικά.

Επιπλέον υπάρχει διαθέσιμο το πακέτο AMG Handling package το οποίο κάνει το αυτοκίνητο ακόμη πιο σπορ. Διαθέτει σπορ AMG Performance αναρτήσεις με σκληρότερα ελατήρια, AMG μπλοκέ πίσω διαφορικό, μεγαλύτερα φρένα μπροστά και τριάκτινο τιμόνι επενδυμένο με δέρμα Nappa και λαβές Alcantara.

Όπως πάντα η Mercedes πρόσθεσε και την έκδοση Edition 1 στη νέα SLK 55 AMG η οποία διαθέτει τα ίδια στοιχεία με αυτά που έχουνε οι αντίστοιχες εκδόσεις των C63 AMG Coupe και CLS 63 AMG. Υπάρχουν 3 βασικά χρώματα μαύρο και 2 αποχρώσεις του λευκού και πατά πάνω σε ζάντες πολλαπλών ακτίνων της AMG βαμμένες σε μαύρο ματ χρώμα με γυαλιστερά φινιρίσματα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις “designo Exclusive” σε λευκό χρώμα. Ξεχωρίζουν επίσης το AMG Performance τιμόνι επενδυμένο με Alcantara, τα carbon και Alcantara διακοσμητικά, οι λευκές ραφές στο ταμπλό και στις κολώνες καθώς και τα φωτιζόμενα μαρσπιέ στις πόρτες.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στη Γερμανία από τον Ιανουάριο με αρχική τιμή τα €72.590 και €82.489,20 για την έκδοση Edition 1. Με το χρώμα designo magno cashmere white η τιμή την ανεβαίνει στα €90.440 ενώ το πακέτο Handling κοστίζει €4.641.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Η BMW i5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η BMW i5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...
Autoblog.gr