Πώς ο Montezemolo έκανε την Ferrari πραγματικά διάσημη

Σχετικά άρθρα

To να διοικείς μια εταιρία με το όνομα Ferrari, είναι τόσο σαγηνευτικό όσο και δύσκολο ταυτόχρονα, αφού πρόκειται για μια εταιρία με “τόνους ιστορίας”, που το παραμικρό λάθος θα χαλάσει το όνομα που χτίζει με κόπο τόσα χρόνια. Μετά τον θάνατο του Enzo Ferrari, ο άνθρωπος που ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας με το σηκωμένο αλογάκι, ήταν ο Luca Di Montezemolo, ένας αριστοκράτης από την Μπολόνια της Ιταλίας και για σχεδόν 20 χρόνια είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει την Ferrari πραγματική διάσημη, αφού από το 1991 που ανέλαβε, η εταιρία είχε έσοδα 230 εκατ. ευρώ, αλλά το 2010 παρουσίασε έσοδα της τάξεως των 2 δις ευρώ.

Το MotorTrend είχε την τύχη να βρεθεί για λίγο μαζί με τον Ιταλό και να του πάρει μια συνέντευξη ξεκινώντας από τον θάνατο του Enzo Ferrari πίσω το 1988. Ο Montezemolo αναφέρει ότι για να καταφέρει να κάνει όλο και καλύτερα μοντέλα, το 17% με το 20% των κερδών του κάθε έτους, τα επένδυε στην έρευνα και στην ανάπτυξη, ενώ κατάφερε το εργοστάσιο στο Maranello να πάρει τον τίτλο του καλύτερου μέρους για να δουλεύεις στην Ευρώπη, από τους Financial Times του Λονδίνου προσφέροντας μεταξύ των άλλων σε κάθε εργαζόμενο, δωρεάν σχολικά βιβλία για τα παιδιά του, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και μικρό ποσοστό υποθήκης στην αγορά σπιτιού.

Αξίζει και με το παραπάνω να διαβάσεις ολόκληρη τη συνέντευξη του CEO της Ferrari, στην οποία δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με το ενδεχόμενο ή μη, να βάλει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός της Ιταλίας.

[Πηγή: Motor Trend]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...