Το νέο ανανεωμένο Hyundai Genesis Coupe αφού το είδαμε στην Κορέα, θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Detroit σε λίγες μέρες όμως η Hyundai αποφάσισε να μας δώσει μία μικρή (τρόπος του λέγειν γιατί από το video φαίνεται αρκετά καλά το νέο μοντέλο) γεύση από το face lifted Coupe της.

Εμφανείς είναι οι επιρροές από το Veloster τόσο στην μάσκα του Genesis Coupe όσο και σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου όμως αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι οι κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται το Hyundai. Φυσικά παραμένει ο 3.8 λίτρων V6 με άμεσο ψεκασμό ο οποίος αποδίδει 340 άλογα και 400 Nm ροπής ωστόσο οι μηχανικοί της Hyundai λένε ότι έλυσαν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κινητήρα –και πηγή παραπόνων από τους πελάτες-, τον ήχο. Τώρα λένε, μέσω ενός “sound generator” ο κινητήρας παράγει κλασάτο και σπορτίφ ήχο. Μην με ρωτήσετε τι ακριβώς σημαίνει “sound generator”, δεν ξέρω.

Αλλά ελπίζω ότι μιλάνε για αλλαγές στην εξάτμιση και όχι για ένα CD που θα παίζει ήχους από V6! Κάτω από αυτόν, μπαίνει ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος της Hyundai που αποδίδει 275 άλογα και 373 Nm ροπής, με νέο twin scroll turbo και αναβαθμισμένο intercooler. Στον τομέα της μετάδοσης, και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ή για αυτούς που θέλουν να έχουν τον έλεγχο με εξατάχυτο χειροκίνητο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι για ποιόν λόγο δεν το εισάγουν και σε εμάς…Δεν ξέρω για εσάς αλλά αναλόγως και της τιμής φυσικά, αυτό είναι ένα Hyundai που θα χαιρόμουν να αποκτήσω!

[Πηγή: Youtube]