Η Volkswagen και η Mini ανακοίνωσαν ότι ανακαλούν περισσότερα από 535.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως. Η Volkswagen ανακαλεί 299.000 αυτοκίνητα τα οποία εφοδιάζονται με 2.0-λιτρους TDI πετρελαιοκινητήρες που πιθανώς να έχουνε ρογμές στο σύστημα ψεκασμού καυσίμου. Το πρόβλημα φαίνεται παρόμοιο με το πρόβλημα των πετρελαιοκινητήρων της Αμερικάνικης αγοράς. Η ανάκληση αφορά τα 2.0-λιτρα TDI Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Tiguan και T5 που έχουνε κατασκευαστεί από το 2009 έως και το 2012.

Η Volkswagen αναφέρει ότι το πρόβλημα γίνεται αντιληπτό με μυρωδιά καυσίμου και θα στείλει επιστολές σε όλους τους κατόχους αυτοκινήτων που αφορά η ανάκληση με την εργασία επισκευής να διαρκεί περίπου μισή ώρα. Επίσης το πρόβλημα είναι πιθανώς να εμφανιστεί και σε αυτοκίνητα της Audi, Seat και Skoda.

H BMW από την μεριά της ανακαλεί 235.000 αυτοκίνητα της Mini στα οποία υπάρχει πιθανό πρόβλημα στην ηλεκτρική αντλία νερού που ψύχει το turbo του κινητήρα. Η ανάκληση αφορά τον 1.600αρη turbo κινητήρα των Cooper S και John Cooper Works που έχουνε κατασκευαστεί από τον Μάρτιο του 2006 έως τον Ιανουάριο του 2011 και στην χειρότερη περίπτωση ενδέχεται να εκδηλωθεί φωτιά στον κινητήρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Παρόμοιο τεχνικό πρόβλημα είχε οδηγήσει την BMW πέρυσι να ανακαλέσει 500 Rolls Royce και 32.000 BMW. Οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν να προσέλθουν στα συνεργεία προκειμένου να αντικαταστήσουν το ελαττωματικό εξάρτημα με την ανάκληση να ξεκινά τον επόμενο μήνα. Thanks for the tip, Γιώργο.

[Πηγή: Wall Street Journal]