Η Apple αγόρασε το φουτουριστικό σύστημα χαρτογράφησης της Saab [w/video]

Σχετικά άρθρα

Η Apple, έξι μήνες προτού κηρύξει πτώχευση η Saab, εξαγόρασε εντελώς αθόρυβα το φουτουριστικό σύστημα χαρτογράφησης της Saab, το οποίο η Apple θα το χρησιμοποιεί στις μελλοντικές κινητές συσκευές της, κάνοντας το Google Maps να δείχνει ως τεχνολογία του περασμένου αιώνα. Η αλήθεια είναι ότι η Saab ανέπτυξε την τεχνολογία αυτή κυρίως για στρατιωτική χρήση, αλλά στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ix3PFp-XP_M

Το τμήμα C3 Technologies, ήταν ένα τμήμα της Saab το οποίο πουλήθηκε το 2007, αλλά οι Σουηδοί κράτησαν το 57.8% του. Η εταιρία ανέπτυξε ένα 3D μοντέλο βασιζόμενο σε αεροφωτογραφίες που πάρθηκαν με πυραυλική τεχνολογία στόχευσης, με ακρίβεια 15 εκατ. Το MIT Technology Review, είχε γράψει για το σύστημα αυτά: (Δεν το μεταφράζω λόγω πολλών τεχνικών όρων)

C3’s models are generated with little human intervention. First, a plane equipped with a custom-designed package of professional-grade digital single-lens reflex cameras takes aerial photos. Four cameras look out along the main compass points, at oblique angles to the ground, to image buildings from the side as well as above.

Additional cameras (the exact number is secret) capture overlapping images from their own carefully determined angles, producing a final set that contains all the information needed for a full 3-D rendering of a city’s buildings. Machine-vision software developed by C3 compares pairs of overlapping images to gauge depth, just as our brains use stereo vision, to produce a richly detailed 3-D model.

Η εταιρία εξαγοράστηκε τον Ιούλιο το 2011 από την ανώνυμη “Western company” η οποία τελικά στη συνέχεια στην Apple. Η Apple από τότε που η Google έβγαλε στην αγορά το Android λειτουργικό σύστημα, θέλει να αποκοπεί από την σχέση της με την Google και με την τεχνολογία αυτή φαίνεται ότι θα βγάλει από τις iOS συσκευές της το Google Maps. Το πότε η Apple θα βάλει την τεχνολογία αυτή στο iOS είναι ακόμη άγνωστο.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s6odzWGqi70

[Πηγή: Gizmodo, Saabgroup, MIT Technology Review, 9to5mac]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...