Εδώ και καιρό η Lamborghini θέλει ένα τρίτο μοντέλο για την γκάμα της, με τους υπεύθυνους εκεί στη Sant’agata να είναι ανάμεσα είτε στην έκδοση παραγωγής της Estoque είτε στην παραγωγή ενός νέου Crossover SUV, το οποίο θα αντικαταστήσει το LM002. Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε ότι η Lamborghini θα πάει στη Γενεύη 2 νέα αυτοκίνητα, και τώρα, κυκλοφόρησαν αυτές οι φωτογραφίες μέσω του Ιταλικού περιοδικού Quattroruote οι οποίες υποτίθεται ότι δείχνουν το πως θα μοιάζει το πρωτότυπο Crossover της Lambo το οποίο θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση του Πεκίνου τον προσεχή Απρίλιο.

Πολλές λεπτομέρειες δεν έχουνε κυκλοφορήσει σχετικά με το μοντέλο εκτός του ότι έχει κατασκευαστεί πάνω στο πάτωμα της Porsche Cayenne και στιλιστικά έχει επηρεαστεί αρκετά από τον σχεδιασμό της Aventador. Κάτω από το καπό του, το Quattroruote αναφέρει ότι θα φορά έναν V10 κινητήρα, λογικά τον 5.2-λίτρων της Gallardo, απόδοσης κοντά στα 575 άλογα. Το 2015, θα αποκτήσει και υβριδική έκδοση η οποία θα αποδίδει κοντά στα 700 άλογα. Μένει να δούμε τώρα αν αυτές οι φωτογραφίες πρόκειται για επίσημες της Lamborghini ή απλά για κάποια renderings του Ιταλικού περιοδικού.

Ανανέωση: Το Autocar μίλησε με εκπρόσωπο της Lamborghini ο οποίος ούτε επεβεβαίωσε αλλά ούτε αρνήθηκε ότι ετοιμάζουν το SUV, αφού όπως δήλωσε, εργάζονται πάνω σε ένα τρίτο μοντέλο, αφού υπάρχουν σχέδια είτε για την παραγωγή της Estoque είτε ενός νέου SUV, χωρίς ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί κάτι. Όπως και να έχει, το Quattroruote αναφέρει ότι το SUV που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχει κωδική ονομασία LB 736. Θα ζυγίζει λιγότερο από 2.000 τόνους, θα είναι κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο και θα είναι έτοιμο να περάσει στη παραγωγή κοντά στο 2015.

[Πηγή: Quattroruote, Autocar]