Ο Jay Leno ανακατασκευάζει ένα ατμοκίνητο Stanley Steamer

Σχετικά άρθρα

Ο Jay Leno είναι γνωστό τοις πάσι ότι είναι μεγάλος petrolhead και δεν αναλώνεται στην αγορά μόνο των ακριβώς τελευταίων SuperCars. Άλλη μια απόδειξή είναι ότι στη συλλογή από αυτοκίνητα υπάρχουν και πολλές αντίκες, κατασκευής των πρώτων χρόνων του περασμένου αιώνα. Ένα τέτοιο είναι και το Stanley Steamer του 1906 που φαίνεται να είναι ένα από τα αγαπημένα του.

Το 2007, το Steamer (ναι, ατμοκίνητο είναι η μετάφραση του) υπέστη μια καταστροφική ζημιά και Λένο με την ομάδα μηχανικών του εργάστηκαν από τότε για την αποκατάσταση της. Φυσικά κάτι τέτοιο για τον Αμερικάνο κωμικό σημαίνει ότι η κατάσταση του τώρα είναι καλύτερη και από τότε που ήταν καινούριο. Το Stanley φοράει τώρα υδραυλικά δισκόφρενα από μια Jaguar XK120 αντί ταμπούρων του αρχικού οχήματος.

Η ομάδα μηχανικών, επίσης, εργάστηκε και στις ηλεκτρικές αντλίες καυσίμων, όπως επίσης αντικατέστησαν τους προβολείς και λαμπτήρες ακετυλενίου με ηλεκτρικούς. Η ομάδα δεν άφησε ανέγγιχτο και τον κινητήρα καθώς αντικαταστάθηκε ο αρχικός 23-ιντσών λέβητας με έναν νέο 30-ιντσών.

[Πηγή: Jay Leno’s Garage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...