Odorico of Pordenone, ίσως το πιο φουτουριστικό τροχόσπιτο που έχεις δει

Σχετικά άρθρα

Μετά το τροχόσπιτο VW Transporter που είδαμε, σειρά έχει το Odorico of Pordenone, μια πιο φουτουριστική πρόταση του James Νοvak, ο οποίος είναι γνωστός για τα καινοτόμα σχέδιά του και η συγκεκριμένη πρόταση του ειναι υποψήφια για το Εθνικό Βραβείο Σχεδιασμού Φοιτητών του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο, κυριαρχούν οι νεωτεριστικές και μινιμαλιστικές γραμμές του. Οι εσωτερικοί χώροι είναι κυρίως λευκής απόχρωσης, εκτός από ορισμένες λεπτομέρειες, οι οποίες είναι σε ανοιχτό πράσινο και μαύρο χρώμα. Το μεγαλύτερο μέρος του χώρου, συμπεριλαμβανομένου του σαλόνιου, υπνοδωμάτιου, την κουζίνας έχει σχεδιαστεί με μοντέρνα και έξυπνο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να διπλασιάστει ο χώρος κατά το δοκούν, πχ το κρεβάτι, που προορίζεται για 2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 4 άτομα σε περίπτωση ανάγκης, σύροντας απλά ένα κομμάτι.

Επίσης, η εσωτερική κατασκευή βασίζεται στην εργονομία καθώς και σε επιστημονικά στοιχεία. Η κατασκευή του τοίχου είναι κατά κύριο λόγο από αλουμίνιο, αλλά είναι δομημένο σαν ένα σάντουιτς στο εσωτερικό της, πράγμα που σημαίνει ότι η ανταλλαγή θερμότητας και τη διαχείριση της θερμοκρασίας είναι πιο αποτελεσματική. Επίσης, τα μαύρα παράθυρα βοηθούν να κρατηθεί έξω τη θερμότητα και να είναι ψυχρό το εσωτερικό, όπου το αντίθετο θα συμβεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Στο εξωτερικό, το look του είναι εξίσου εντυπωσιακό, με το βουρτσισμένης όψης αλουμίνιο αλλά και το κομψό σώμα να το κάνει πιο εύκολο στη μεταφορά. Thanks for the tip, Μπάμπη!

[Πηγή: Odorico of Pordenone]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...