Το καλοκαίρι του 2018 η FCA ανακοίνωσε ότι τα Dodge Grand Caravan, Journey και Chrysler 300 δε θα βρίσκονται στη γκάμα της FCA από το 2020 και μετά, και σήμερα γίνεται γνωστό ότι η Dodge θα συνεχίσει να δέχεται νέες παραγγελίες για το Grand Caravan μέχρι το τέλος του μήνα, προτού “σκοτώσει” το πολομορφικό της.

Η αμερικάνικη εταιρία είχε σκοπό να κλείσει τα βιβλία παραγγελιών τον Μάρτιο με την πρόθεση να τερματίσει την παραγωγή τον Μάιο. Ωστόσο, με την πανδημία του νέου κορωνοϊού να αναγκάζει τη Dodge να κλείσει προσωρινά το εργοστάσιό της Windsor Assembly, το Grand Caravan θα ζήσει για λίγους περισσότερους μήνες.

Εξαιτίας των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2, το Windsor Assembly Plant έμεινε κλειστό μέχρι τις 18 Μαΐου, και επί του παρόντος εκεί κατασκευάζονται τα Dodge Grand Caravan, Chrysler Voyager και Chrysler Pacifica. Το εργοστάσιο λειτουργεί αυτήν τη στιγμή μόνο με μία βάρδια, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Η τρέχουσα -πέμπτη- γενιά του Dodge Grand Caravan βρίσκεται στην αγορά από το 2008, και θα παράγεται μέχρι τις 13 Ιουλίου του 2020.