Η Opel θα παρουσιάσει επίσημα το νέο Astra OPC στη Γενεύη αλλά δεν θα είναι μόνο οι Ευρωπαίοι οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουνε δικό τους, αλλά και οι Αμερικάνοι, μιας και σύμφωνα με το Αμερικάνικο Car and Driver, θα φορέσει και τα σήματα της Buick και θα γίνει έτσι το τρίτο μοντέλο της Αμερικάνικης εταιρίας το οποίο στην ουσία είναι ένα Opel με το σήμα της Buick μετά τα LaCrosse GL ή αλλιώς το Αμερικάνικο Opel Insignia και το Buick Encore, το Αμερικάνικο Opel Mokka.

Να θυμίσω ότι το νέο Astra OPC, είναι το ισχυρότερο Astra όλων των εποχών και μηχανικά φορά τον 2.0-λιτρο turbo κινητήρα που αποδίδει 280 άλογα με 400 Nm ροπής. Βασίζεται πάνω στο τρίπορτο Opel Astra GTC που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη τον περασμένο Σεπτέμβριο και το σασί του έχει δεχτεί μερικές τροποποιήσεις έτσι ώστε να μπορούν οι μπροστά τροχοί να μεταφέρουν με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια τα 280 άλογα στον δρόμο.

Το νέο Astra OPC φορά μηχανικό μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον μπροστά άξονα ενώ η μπροστά ανάρτηση είναι τεχνολογίας High Performance Strut. Το νέο OPC απολαμβάνει επίσης όλα τα πλεονεκτήματα του πλήρως προσαρμοζόμενου FlexRide, που επιτρέπει στον οδηγό να αυξάνει την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του πεντάλ γκαζιού μέσω του κουμπιού Sport και OPC. Τα φρένα του είναι πολυπίστονα της Brembo.

Στιλιστικά διαθέτει νέο bodykit που αποτελείται από νέους μπροστά προφυλακτήρες, νέα πλαϊνά spoiler, αεροτομή, διαχύτη και διπλές απολήξεις των εξατμίσεων με τραπεζοειδείς απολήξεις. Στο εσωτερικό υπάρχουν μπάκετ δερμάτινα καθίσματα, κοφτό δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και νέο πίνακα οργάνων.

[Πηγή: Car and Driver]