Η Ferrari το 2011 έκανε ρεκόρ πωλήσεων τον περασμένο χρόνο, αφού πούλησε 7.195 αυτοκίνητα, αλλά θα μπορούσε να πουλήσει ακόμη περισσότερα αν έβγαζε στη παραγωγή ένα φθηνότερο entry-level μοντέλο, το οποίο θα τοποθετούνταν κάτω από την California και θα γινόταν ποιο προσιτό σε ένα ευρύτερο κοινό αφού θα είχε τιμή κοντά στα 130.000 ευρώ.

Ο CEO της Ferrari, Amedeo Felisa, σε πρόσφατη συνέντευξη του, αποκάλυψε ότι η Ferrari δεν έχει στα άμεσα σχέδια της να βγάλει ένα τέτοιο αυτοκίνητο το οποίο θα αντικαταστήσει την θρυλικό Dino, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση της παραγωγής, αλλά το μόνο που έχουν ως στόχο είναι να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στις αναδυόμενες αγορές, όπως είναι αυτές της Ινδίας, της Κίνας και της Ρωσίας.

Ωστόσο άφησε ένα παράθυρο ανοικτό για το μέλλον, αφού δήλωσε χαρακτηριστικά:

Το βάρος των αυτοκινήτων μας μειώνεται συνεχώς, η αεροδυναμική των αυτοκινήτων πρέπει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, ενώ ακόμη και η Formula 1 κάνει σημαντικές αλλαγές με τους τετρακύλινδρους turbo κινητήρες. Ένας τέτοιος κινητήρας ίσως τοποθετηθεί στο μελλοντικό entry-level αυτοκίνητο μας.

[Πηγή: Automobilemag]

 • μη κάνετε μ@λ@κίες κ καταντήσετε σα τη Porsche…!!!

 • thymios tsilimparis

  Αν έβγαζαν τέτοιο μοντέλο, θα ήταν ο επικήδειος για τη Μαζεράτι. 

  • MitsosDaBest

   Η Maserati ανήκει στη Fiat, όπως και η Ferrari, οπότε δεν τους συμφέρει να καταστρέψουν τη φιλική τους εταιρία… =)

   Αν κι εμένα οι Ferrari δε μου αρέσουν και τόσο, προτιμώ Maserati και Lamborghini…

 • Η Dino ήταν μία Ferrari που η ίδια η Ferrari ντρέπεται που έβγαλε. Δεν έχει καν το αλογάκι στο ταμπλό! Έχει ένα σήμα που λέει Dino. ΦΥΣΙΚΑ και δεν πρόκειται να βγάλουν κάτι ανάλογο! Όταν και αν κορεστούν οι νέες αγορές (Κίνα, Μ. Ανατολή, Ινδία κλπ κλπ) τότε ίσως να το σκεφτούν αλλά θα περάσει αρκετός καιρός!

 • Phaethon

   Την FF την ξέχασες??

 • Κώστας

  καλα κανουν,κρατανε χαρακτηρα.Βεβαια απο την αλλη αν θελουν να μην γινουν ο περιγελος (ασε που ηδη εχουν γινει) στο χωρο των supercars καλο θα ηταν να τα φτιαξουν τα ρημαδια ετσι ωστε να μην γινονται παρανάλωμα στα καλα καθούμενα