Η Ferrari το 2011 έκανε ρεκόρ πωλήσεων τον περασμένο χρόνο, αφού πούλησε 7.195 αυτοκίνητα, αλλά θα μπορούσε να πουλήσει ακόμη περισσότερα αν έβγαζε στη παραγωγή ένα φθηνότερο entry-level μοντέλο, το οποίο θα τοποθετούνταν κάτω από την California και θα γινόταν ποιο προσιτό σε ένα ευρύτερο κοινό αφού θα είχε τιμή κοντά στα 130.000 ευρώ.

Ο CEO της Ferrari, Amedeo Felisa, σε πρόσφατη συνέντευξη του, αποκάλυψε ότι η Ferrari δεν έχει στα άμεσα σχέδια της να βγάλει ένα τέτοιο αυτοκίνητο το οποίο θα αντικαταστήσει την θρυλικό Dino, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση της παραγωγής, αλλά το μόνο που έχουν ως στόχο είναι να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στις αναδυόμενες αγορές, όπως είναι αυτές της Ινδίας, της Κίνας και της Ρωσίας.

Ωστόσο άφησε ένα παράθυρο ανοικτό για το μέλλον, αφού δήλωσε χαρακτηριστικά:

Το βάρος των αυτοκινήτων μας μειώνεται συνεχώς, η αεροδυναμική των αυτοκινήτων πρέπει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, ενώ ακόμη και η Formula 1 κάνει σημαντικές αλλαγές με τους τετρακύλινδρους turbo κινητήρες. Ένας τέτοιος κινητήρας ίσως τοποθετηθεί στο μελλοντικό entry-level αυτοκίνητο μας.

[Πηγή: Automobilemag]