Μετά την επίσημη φωτογραφία που έδωσε η Hyundai πριν μερικές ημέρες, διέρρευσαν μερικές ακόμη φωτογραφίες του i-oniq Concept, του νέου πρωτότυπου το οποίο θα παρουσιάσουν οι Κορεάτες στην έκθεση της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα. Σε αυτό, η Hyundai μας δείχνει την εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας “fluidic sculpture” και έχει σχεδιαστεί από το ευρωπαϊκό σχεδιαστικό τμήμα της. Από τις νέες φωτογραφίες βλέπουμε ότι διαθέτει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, με ένα φουτουριστικό εσωτερικό με κόκκινες επενδύσεις, μπλε κρυφό φωτισμό και κόκκινα πατάκια.

Πρόκειται για ένα υβριδικό σπορ hatchback το οποίο συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα με έναν range-extending βενζινοκινητήρα. Ο σχεδιασμός του είναι αρκετά τολμηρός και συνδυάζει ήπιες και μυώδης γραμμές με LED φωτιστικά σώματα. Έχει μήκος 4.4 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες. Η κεντρική κονσόλα είναι στραμμένη προς τον οδηγό και από πλευράς εξοπλισμού διαθέτει πολλά High-tech στοιχεία.

Μηχανικά φορά έναν τρικύλινδρο 1.00αρη κινητήρα βενζίνης ο οποίος φορτίζει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου ενός ηλεκτροκινητήρας 80 kW (109 ίππων). Έχει αυτονομία 120 χλμ αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του και 700 χλμ με την χρήση του κινητήρα βενζίνης με εκπομπές CO2 45 γρ/χλμ.

[Πηγή: koreancarblog]