Εναλλαγή Βαρκελώνης και Βαλένθια από το 2013

Σχετικά άρθρα

Η Ισπανία είναι η μοναδική χώρα που φιλοξενεί δύο αγώνες Formula 1 μέσα σε μία χρονιά, αφού το Grand Prix στη Βαλένθια είναι γνωστό ως Ευρωπαϊκό Grand Prix. Επειδή, όμως, νέες περιοχές θα εισέλθουν στο πρόγραμμα της Formula 1, πρέπει να υπάρξει μείωση των Grands Prix, μιας και το όριο των αγώνων είναι στους 20. Έτσι, αποφασίστηκε επίσημα ότι από το 2013, θα υπάρχει εναλλαγή μεταξύ της Βαρκελώνης και της Βαλένθια.

Σύμφωνα με τον CEO της Formula 1, Bernie Ecclestone, και οι δύο πόλεις συμφώνησαν στην παρακάτω λύση, αφού καμία δε θέλει να χάσει οριστικά τη φιλοξενία του αγώνα, αλλά και τη δημοσιότητα που παίρνει η περιοχή.

Να υπενθυμίσω ότι για φέτος, το νέο Grand Prix είναι αυτό στο Austin, ενώ το 2013, θα έχουμε δύο αγώνες στις Η.Π.Α., καθώς την εμφάνισή της θα κάνει η Νέα Υόρκη. Επιπλέον, το 2014, σειρά έχει το Sochi, αν κι αυτό μπορεί ν’ αναγκαστεί να περιμένει μέχρι το 2015.

Προσωπικά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η “πίστα” της Βαλένθια πρέπει να διαγραφεί από το πρόγραμμα. Είναι, ίσως, η πιο βαρετή διαδρομή και ο πιο βαρετός αγώνας είναι πάντα εκεί. Φυσικά, είμαι σίγουρος ότι ο Ecclestone διαφωνεί μαζί μου…

[Πηγές: GMM | Photo Copyright: Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...