Drive: O Chris Harris οδηγεί την νέα Porsche Boxster S

Σχετικά άρθρα

Μετά το Audi A1 Quattro, o  Chris Harris πήρε για δοκιμή μια νέα Porsche Boxster S σε έναν επαρχιακό δρόμο της Γαλλίας. Εκστασιασμένος ο Harris από τη νέα Boxster S απλά. Να θυμίσω ότι η νέα Boxster ξεκινά από τις 86.000 ευρώ στην Ελλάδα (104.1000 ευρώ η Boxster S) και διαθέτει νέο σασί και ελαφρύτερο σώμα με τους κινητήρες του να είναι κατά 15% πιο αποδοτικοί. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, η νέα Boxster διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο, φαρδύτερο μετατρόχιο και πατά πάνω σε μεγαλύτερους τροχούς. Σε συνδυασμό με τον κεντρομήχανο τοποθετημένο κινητήρα, το αυτοκίνητο διαθέτει καλύτερη οδική συμπεριφορά από την δεύτερη γενιά.

Τόσο η Boxster όσο και η Boxster S χρησιμοποιούν 6-κύλινδρους κινητήρες άμεσου ψεκασμού με συστήματα θερμικής διαχείρισης θερμικής συμπεριφοράς, Start/Stop και ηλεκτρική ανάκτηση. Η Porsche Boxster φορά έναν 2.7-λίτρων 6-κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 265 ίππων, 10 περισσότερα από την προηγούμενη γενιά. Η Boxster S φόρα έναν 3.4-λίτρων 6-κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 315 άλογα, 15 περισσότερα από την προηγούμενη γενιά.

Και οι δύο συνδυάζονται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με το 7-τάχυτο PDK. H Boxster με το PDK κιβώτιο καταναλώνει 7.7 λίτρα/100 χλμ με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5.7 δευτερόλεπτα, ενώ η Boxster S καταναλώνει 8.0 λίτρα/100 χλμ και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5.0 δευτερόλεπτα.

Η νέα Boxster διαθέτει νέα ηλεκτρομηχανική κρεμαργιέρα, πλήρως ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή, μια κεντρική κονσόλα εμπνευσμένη από την Carrera GT ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει το πακέτο Sport Chrono Package, σπορ αναρτήσεις και το σύστημα PTV (Porsche Torque Vectoring) με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα.

[Πηγή: YouTube | Thanks for the tip, Δημήτρη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...