Το τελευταίο Grand Prix της Formula 1 στη χώρα της Αργεντινής διοργανώθηκε το 1998, αλλά η χώρα της Λατινικής Αμερικής θέλει ν’ ακούσει ξανά τον ήχο των κινητήρων των μονοθεσίων. Μάλιστα, για να το πετύχει αυτό, έχει επιστρέψει τα μεγάλα μέσα: την Πρόεδρο της χώρας, Cristina Fernandez de Kirchner! Η 59χρονη δηλώνει ότι ψάχνουν τρόπο να επέλθει συμφωνία, ενώ φαίνεται να είναι βέβαιη γι’ αυτό.

Μου έφεραν την πρόταση, για διοργάνωση Formula 1 στην Αργεντινή, και ψάχνουμε τρόπο, για την επίτευξη συμφωνίας. Θεού θέλοντος, θα έχουμε Formula 1 στην Αργεντινή.

Για να δούμε, θα μπορέσει η 17η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη να “τα βρει” με τον CEO της Formula 1, Bernie Ecclestone; Πάντως, το πρόγραμμα της Formula 1 είναι πολύ “στενό” Από το 2013, θα έχουμε εναλλαγή του Βαρκελώνης και Βαλένθια, ενώ και η Νέα Υόρκη θα μπει στο πρόγραμμα. Πιθανώς να έχουμε εναλλαγή του Spa με τη Γαλλία, ενώ υπάρχει και η πρώτη ημερομηνία που έχει γραφτεί, αλλά, φυσικά, δεν είναι σίγουρη.

Αν, τελικά, η Αργεντινή καταφέρει να επιστρέψει, μάλλον θα δούμε τα μονοθέσια σε διαδρομή πόλης. Επίσης, δεν είναι γνωστή η χρονιά που θα διοργανώσει τον αγώνα, αλλά υπολογίζουν ότι αυτό θα γίνει το 2014 ή το 2015.

[Πηγή: Reuters | Photo Copyright: REUTERS/Jung Yeon-je/Pool]