Το δηλώνω από την αρχή. Το video που θα δεις σε αυτό το θέμα δεν έχει καμία σχέση με αυτοκίνητα αλλά δεν μπορούσα να μην το κάνω αφού θα σε αφήσει με το στόμα ανοικτό. Ο Felix Baumgartner αγαπάει την ελεύθερη πτώση και είπε να κάνει το διαφορετικό αφού βαρέθηκε να πηδά από αεροπλάνα. Σκέφτηκε να πήδηξε από μια διαστημική κάψουλα με από ύψος 71.580 πόδια, είχε βγει δηλαδή στο στρώμα της στρατόσφαιρας της ατμόσφαιρας. Φορώντας μια ειδική διαστημική στολή έπιασε τελική ταχύτητα 587 χλμ/ώρα.

Ο Αυστριακός με την βοήθεια της Red Bull (λογικά θα δούμε και κάποιο καλύτερο video σύντομα) ξεκίνησε από το Roswell του Νέου Μεξικό και ανέβηκε στα 71.580 πόδια (στα 22 χλμ ύψος) ώστε να γίνει ένας από τους τρεις ανθρώπους που έχουνε πηδήξει από τέτοιο ύψος. Το ύψος αυτό έχει πάρει τον τίτλο “Σημείο Άρμστρονγκ” όπου οι συνθήκες εκεί είναι εντελώς αφιλόξενες για έναν άνθρωπο χωρίς ειδικό εξοπλισμό, αφού πεθαίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η πτώση διήρκεσε 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Το ρεκόρ το κατέχει ο Joseph Kittinger ο οποίος είναι σύμβουλος του Baumgartner στην προσπάθεια του. Επόμενος στόχος του Αυστριακού είναι να πιάσει υπερηχητική ταχύτητα στο επόμενο άλμα του και έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες στην κάψουλα, στην στολή και στο αλεξίπτωτο ώστε να πηδήξει από ύψος 90.000 ποδιών. Περισσότερες λεπτομέρειες για το άλμα μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Ανανέωση: Προστέθηκε και 2ο video.

[Πηγή: livescience | Ευχαριστώ όλους για το tip]