Δύσκολη η αντιγραφή του φθηνού F-Duct, τονίζει ο Brawn

Σχετικά άρθρα

Ενώ οι κορυφαίες ομάδες εξετάζουν πώς μπορούν ν’ αντιγράψουν το F-Duct της Mercedes, ο Ross Brawn ότι μπορεί το F-Duct της W03 να είναι φθηνό, αλλά είναι δύσκολο στο ν’ αντιγραφεί. Το σύστημα είναι νόμιμο, όπως έχει δηλώσει ο Charlie Whiting, αλλά τα παράπονα των ομάδων, κυρίως των Red Bull Racing, Lotus και Ferrari, έχουν αναγκάσει τη FIA να συζητά σε κάθε Grand Prix με τις ομάδες. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στην Κίνα, όμως ας δούμε τι δηλώνει ο Πρόεδρος της γερμανικής ομάδας:

Οι αντιδράσεις είναι έντονες, γιατί υπάρχει αναγνώριση ότι το σύστημα είναι δύσκολο ν’ αντιγραφεί. Είναι ένα πολύ απλό, φθηνό σύστημα, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να ενσωματωθεί σ’ ένα μονοθέσιο, αν δεν το είχε από την αρχή. Αυτό απογοήτευσε κάποιους από τους αντιπάλους μας. Αν κάποιος μπορούσε να το βάλει εύκολα στο μονοθέσιό του, δε θα υπήρχαν αυτές οι συζητήσεις.

Στην Κίνα, ο James Allison, Τεχνικός Διευθυντής της Lotus, θα έχει δύο νέα επιχειρήματα κατά του F-Duct, μα ο Brawn φαίνεται ανήσυχος.

Θα είναι, προφανώς, πολύ απογοητευμένος, αν κάποιος έχει μια διαφορετική άποψη. Η FIA ήταν αρκετά συνεπής στη θέση της, έτσι έχουμε την πίστη ότι αυτό θα διατηρηθεί αυτή η συνέπεια.


[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα