Spy Photos: Audi R8 e-tron στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

H Audi συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του R8 e-tron το οποίο θα βγει στην αγορά στα τέλη του έτους και αυτή τι φορά, ένα κόκκινο μοντέλο προ-παραγωγής πιάστηκε να γυρίζει στο Nurburgring.

Μηχανικά φορά 4 ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 313 ίππων με 450 Nm ροπής. Ζυγίζει 1.600 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4.8 δευτ. Η χωρητικότητα των μπαταριών είναι 53 KWh και δίνει την δυνατότητα στο supercar να έχει αυτονομία 250 χλμ. Η επαναφόρτιση τους γίνεται μέσα σε 6 έως 8 ώρες μέσω απλής οικιακής πρίζας ενώ με χρήση ταχυφορτιστή ο χρόνος αυτός μειώνεται στις 2.5 ώρες. Οι υδρόψυκτες μπαταρίες λιθίου βάρους 550 κιλών έχουνε τοποθετηθεί πίσω από τα καθίσματα ώστε και το e-tron να έχει αναλογία βάρους 42:58 ίδια με αυτή του R8 V10.

o αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο αλλά “by default” η κίνηση μεταφέρεται κατά 70% στους πίσω τροχούς και σε περιπτώσεις που χρειαστεί, η κίνηση μπορεί να μεταφερθεί στον τροχό που χρειάζεται, ώστε να αποκτήσει το αυτοκίνητο ξανά πρόσφυση. Η Audi εφοδίασε επίσης το e-tron με ένα σύστημα “Torque Vectoring” το οποίο επιτρέπει στο supercar να εξαλείψει τα φαινόμενα υπόστροφης και υπερστροφής. Μόλις 1.000 αυτοκίνητα θα βγούνε στη παραγωγή με την τιμή του να κυμαίνεται γύρω στις €100.000.

[Πηγή: TeamSpeed]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...