Η πρώτη Caterham SP/300.R παραδόθηκε στην Αμερική [w/video]

Σχετικά άρθρα

H Caterham ανακοίνωσε ότι η πρώτη Caterham-Lola SP/300.R παραδόθηκε στην Αμερική στην Dyson Racing, αγωνιστική ομάδα στο ALMS αλλά και επίσημου αντιπροσώπου της στην Αμερική. Το πρώτο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο επίδειξης και είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά της Αμερικής.

Το αυτοκίνητο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Lola και μηχανικά εφοδιάζεται με έναν 2.0-λιτρο Duratec της Ford απόδοσης 305 ίππων με 290 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το ημιαυτόματο FTR κιβώτιο της Hewland, το οποίο επιτρέπει στο SP/300.R να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2.8 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 290 χλμ/ώρα.

Κατασκευασμένο ώστε να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς ασφαλείας της MSA, το αυτοκίνητο διαθέτει roll cage, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, πυροσβεστήρα και κουμπί διακοπής παροχής καυσίμου. Το σασί του είναι τύπου μπανιέρας, κατασκευασμένο από αλουμίνιο, οι αναρτήσεις του είναι πλήρως ρυθμιζόμενες ενώ διαθέτει φρένα της AP Racing και ειδικά ελαστικά της Cooper.

Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί ώστε να πάρει μέρος σε μια σειρά αγώνων που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από το 2012, αλλά η εταιρία σκέφτεται να βγάλει και μια έκδοση δρόμου. Μόνο 25 SP/300.R θα βγαίνουν κάθε χρόνο από το εργοστάσιο της Caterham με κόστος £60.000 (€71.330).

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Μέρος 1ο[/tabtext] [tabtext]Μέρος 2ο[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab][/tab] [tab][/tab] [/tabcontent] [/tabs]

[Πηγή: Caterham]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...