Οι δοκιμές στο Mugello ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα, με τον Paolo Poli, υπεύθυνος της πίστας, ερωτώμενος από το Raisport 1, σχετικά με το αν μπορούσε η πίστα να μπει το καλεντάρι της F1, δήλωσε ότι εργάζονται σκληρά πάνω στη βελτίωση της πίστας και ότι στόχος τους είναι, να εντάξουν την πίστα στο καλεντάρι της Formula 1.

Οι φήμες θέλουν την Ferrari να πίεσε την FIA να διεξαχθούν στο Mugello οι δοκιμές εξέλιξης, αφού νοίκιασε την πίστα, σε άκρως δελεαστικέ τιμές. Κατά την διάρκεια των δοκιμών, πάνω από 15.000 θεατές βρέθηκαν στη πίστα την Τετάρτη για να δούμε από κοντά τα μονοθέσια να γυρίζουν στο Mugello, με τον Nico Rosberg να βαθμολογεί την πίστα με 8.5, με άριστα το 10. Ο Mark Webber, δήλωσε ότι 10 γύροι στο Mugello, σου δίνουν τόση ικανοποίηση, όσο σου προσφέρουν 100 γύροι στο Abu Dhabi, ενώ ο Petrov δεν ήταν ευχαριστημένος από τη πίστα, για τον λόγο ότι δεν είχε εξόδους διαφυγής.

Ο Enrico Ferrari, διευθυντής της Monza δήλωσε ότι η πίστα του έχει συμβόλαιο με την FOM έως το 2016 και ότι σέβεται τις πρωτοβουλίες από άλλες πίστες, αλλά πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι η Monza είναι μέρος της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας και πιστεύει ότι η παράδοση αυτή πρέπει να τηρηθεί και στο μέλλον.

[Πηγή: GMM]